Logo

"Καπνεργοστάσιο" και αποστακτήριο τσίπουρου στη Λαμία [φωτο]



 
 

Παράνομα ...καπνεργοστάσιο και αποστακτήριο τσίπουρου είχαν στήσει λαθρέμποροι σε περιοχή έξω από τη Λαμία όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2,4 τόνοι καπνού και 640 λίτρα τσίπουρου που θα πουλούσαν χωρίς την καταβολή των αναλογούντων δασμών και φόρων.

Το κύκλωμα λαθρεμπορίας καπνού και τσίπουρου εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Λαμίας, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν την Πέμπτη ενός από τα μέλη της σπείρας να στέλνει συσκευασίες με κομμένο καπνό με τη μορφή ασυνόδευτου δέματος με λεωφορείο των ΚΤΕΛ.

Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και βρέθηκαν στην αποθήκη έξω από τη Λαμία που είχε μετατραπεί σε εργοστάσιο παραγωγής καπνού, ενώ παράλληλα λειτουργούσε και παράνομο αποστακτήριο τσίπουρου. Εκεί συνέλαβαν έναν 45χρονο αλλοδαπό, έναν 68χρονο και μία 53χρονη ημεδαπούς, ενώ αναζητείται ένας ακόμα 60χρονος Έλληνας συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, ενώ επιπλέον ο 68χρονος, κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων προϊόντων.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, έκοβαν ποσότητες καπνού, τις οποίες συσκεύαζαν και απέστελλαν, υπό την μορφή ασυνόδευτων δεμάτων, μέσω δρομολογίων του ΚΤΕΛ, σε διάφορες πόλεις της επικράτειας.

Από τους αστυνομικούς εντοπίσθηκε ο 45χρονος, έξω από τον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων της περιοχής της Λαμίας, όπου και ακινητοποιήθηκε, ενώ από το εσωτερικό του οχήματος του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 νάιλον συσκευασίες κομμένου αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους 6 κιλών και 61 γραμμαρίων.

Σε διαδοχικές νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτι και τις αποθήκες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Στο σπίτι και αποθήκη της 53χρονης και του 60χρονου βρέθηκαν 39 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κομμένο αδασμολόγητο καπνό, συνολικού βάρους 19 κιλών και 454 γραμμαρίων, ποσότητα άκοπου καπνού, συνολικού βάρους 1 τόνου και 632 κιλών και μηχάνημα με περιστρεφόμενο κάδο (μπετονιέρα), στο οποίο ανάδευαν τις ποσότητες του κομμένου καπνού.

  • Σε αποθήκη του 68χρονου, η οποία βρίσκεται σε απομονωμένο αγροτικό σημείο της περιοχής, βρέθηκαν ποσότητα άκοπου καπνού, συνολικού βάρους 770 κιλών, ποσότητα κομμένου αδασμολόγητου καπνού, χύμα και συσκευασμένου, συνολικού βάρους 5 κιλών και 71 γραμμαρίων και μπετονιέρα και μηχανή κοψίματος του καπνού.

  • Στην αποθήκη του 68χρονου εντοπίσθηκε, επίσης, παράνομο πακτωμένο καζάνι απόσταξης τσίπουρου και τέσσερα πλαστικά δοχεία που περιείχαν ποσότητα αποσταγμένου τσίπουρου 640 λίτρων. Επίσης κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 45χρονου, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων λαθρεμπορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Δείτε τα ευρήματα στις αποθήκες των λαθρεμπόρων έξω από τη Λαμία

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-11-2019 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά