Logo

"Στα πράσα" για δωροδοκία δύο εφοριακοί - Εκβίαζαν τον πρώην ποδοσφαιριστή Σωτήρη Κωνσταντινίδη



 
 

Δύο εφοριακοί και μία λογίστρια που πήρε για λογαριασμό τους προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθησαν χθες, Δευτέρα, κατηγορούμενοι για τη δωροδοκία και τον εκβιασμό του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Σωτήρη Κωνσταντινίδη.

Οι δύο εφοριακοί κατηγορούνται ότι ζήτησαν το ποσό των 6.000 ευρώ προκειμένου να διευθετήσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις του Σωτήρη Κωνσταντινίδη και να γλιτώσει τα πρόσθετα πρόστιμα και επιβαρύνσεις.

Μάλιστα ...στρατολόγησαν και λογίστρια για να πείσουν τον πρώην ποδοσφαιριστή να δεχθεί τη ...μεσολάβηση τους με το ...αζημίωτο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η λογίστρια επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κωνσταντινίδη και του ανέφερε ότι η φορολογική επιβάρυνση είναι ύψους 46.000 ευρώ λόγω προσαυξήσεων και διαφόρων επιβαρύνσεων.

Στη συνέχεια του είπε αυτολεξεί: «Αυτοί θέλουν 7.000 ευρώ».

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος και στήθηκε επιχείρηση για την επ' αυτοφώρη σύλληψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Το ...ραντεβού στο οποίο οι εφοριακοί θα έπαιρναν από τον φορολογούμενο το ποσό των 6.000 ευρώ, στήθηκε χθες, Δευτέρα στο γραφείο της λογίστριας που μεσολαβούσε στον ποδοσφαιριστή.

Ο Κωνσταντινίδης έδωσε το χρηματικό ποσό με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στη λογίστρια και στη συνέχεια πήγε στη Δ.Ο.Υ Σερρών. Εκεί ο εφοριακός και αρμόδιος ελεγκτής της υπόθεσης του, του είπε ότι οι φορολογικές επιβαρύνσεις μηδενίζονται. Μάλιστα ανέφερε ότι δέχτηκε παρέμβαση από τον εφοριακό που μιλούσε με τη λογίστρα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο λογιαστικό γραφείο και συνέλαβαν τη λογίστρια με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ακολούθησε η σύλληψη των δύο εφοριακών της ΔΟΥ Σερρών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής ομάδας, δωροληψίας υπαλλήλου, εμπορίας επιρροής – μεσάζοντες και εκβίασης και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και αύριο θα απολογηθούν στον Ανακριτή Σερρών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-11-2019 από directNEWS.gr

 

 


Τελευταία Αστυνομικά