Logo

Συνελήφθησαν 3 διακινητές μεταναστών σε Έβρο και Ροδόπη [φωτο]



 
 

Ακόμα τρεις διακινητές οι οποίοι προωθούσαν παράνομα μετανάστες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο εσωτερικό της χώρας, συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή, στον Έβρο και τη Ροδόπη.

Πρόκειται για έναν 31χρονο Έλληνα και δύο αλλοδαπούς ηλικίας 41 και 36 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 23 μετανάστες, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το πρώτο περιστατικό διακίνησης μεταναστών εντοπίστηκε χθες τα ξημερώματα στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, στο ύψος του ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής.

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 31χρονο Έλληνα οδηγό φορτηγού ο οποίος δεν συμμορφώθηκε, αλλά αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη από τους αστυνομικούς οι οποίοι τον συνέλαβαν στο ύψος του οικισμού Ροδίτη, όταν ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα στην ενδοχώρα δέκα μετανάστες.

Ο 31χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση.

Το δεύτερο περιστατικό εντοπίστηκε χθες το πρωί στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, όταν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε αυτοκίνητο με οδηγό τον 41χρονο αλλοδαπό. Ούτε αυτός συμμορφώθηκε, για να ακολουθήσει καταδίωξη του. 

Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε στον κόμβο Αρδανίου στην Εγνατία Οδό. Ο δράστης συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Μάλιστα στην κατοχή του 41χρονου βρέθηκαν τρεις πλαστές ταυτότητες των αρχών της Βουλγαρίας.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το βράδυ στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 36χρονο αλλοδαπό οδηγό φορτηγού. Δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη από τους αστυνομικούς.

Σε κοντινή απόσταση σταμάτησε το όχημα και προσπάθησε να ξεφύγει πεζός μαζί με τον συνοδηγό. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 36χρονο οδηγό του οχήματος, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε και αναζητείται.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα στην ενδοχώρα, δέκα μη νόμιμους μετανάστες.

Τα τρία οχήματα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-11-2019 από directNEWS.gr

 

 


Τελευταία Αστυνομικά