Logo

Συμμορία λήστευε σπίτια σε ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου



 
 

Συμμορία που ενέχεται σε κλοπές και ληστεία σε ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες 33, 25, 21 και 17 ετών που είχαν διαπράξει δέκα κλοπές και ληστείες σε ορεινές περιοχές της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αρκαδίας.

Η συμμορία εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τριπόλεως.

Οι τέσσερις νεαροί είχαν προσαχθεί αρχικά ως ύποπτοι στο πλαίσιο ερευνών των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τριπόλεως, για υποθέσεις κλοπών που είχαν διαπραχθεί από τα μέλη της συμμορίας σε περιοχές της Αρκαδίας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, από τις 14 μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου, είχαν διαπράξει συνολικά έξι κλοπές, τέσσερις απόπειρες κλοπών και μια ληστεία, σε σπίτια σε ορεινές περιοχές της Ηλείας (Κλεινδία, Καράτουλα, Γραίκα, Απιδούλα, Βουλιαγμένη, Πανόπουλο) και της Αχαΐας (Κυπαρίσσι, Αγία Ελεούσα, Δαφνούλα), απ΄όπου είχαν αφαιρέσει κοσμήματα συνολικής αξίας 6.200 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ.

Οι δράστες είχαν παραποιήσει με μονωτική ταινία τις πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτου του 21χρονου, με το οποίο πήγαιναν σε απομακρυσμένα ορεινά χωριά, όπου διέπρατταν τις κλοπές.

Το αυτοκίνητό του 21χρονου κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τριπόλεως ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης των εγκληματικών πράξεων της συμμορίας, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια λεπίδα και μια μονωτική ταινία.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση, ληστεία και πλαστογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά