Logo

Συνελήφθησαν διακινητές μεταναστών στα ελληνοαλβανικά σύνορα



 
 

Δύο μέλη κυκλώματος που ενέχονται στη μεταφορά και παράνομη έξοδο μεταναστών από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Ιωαννίνων.

Οι δύο αλλοδαποί διακινητές ηλικίας 28 και 31 ετών συνελήφθησαν χθες, Κυριακή, σε επιχειρήσεις αστυνομικών στο Χάνι Δελβινακίου και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το πρωί στο 49ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς (περιοχή Χάνι Δελβινακίου) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 28χρονος. Όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε τρεις αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής 1.500 ευρώ, προκειμένου να προωθηθούν στο εξωτερικό από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ακολούθησε άλλη έρευνα στα Ιωάννινα όπου συνελήφθη χθες το απόγευμα ο 31χρονος συνεργός του και τρεις ακόμα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά σε ξενοδοχείο μέχρι να μεταφερθούν στο εξωτερικό.

Από την προανάκριση προέκυψε πως οι δύο συλληφθέντες είχαν τον ρόλο του οδηγού – μεταφορέα καθώς και της διευκόλυνσης διαμονής των αλλοδαπών σε δωμάτια ξενοδοχείων της πόλης των Ιωαννίνων. Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν τους αλλοδαπούς και αφού συμφωνούσαν το αντίτιμο για τη μεταφορά τους, οργάνωναν την προώθησή τους στα ελληνοαλβανικά σύνορα αλλά και στην Αλβανία.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.940 ευρώ, οκτώ κινητά τηλέφωνα και το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 28χρονου διακινητή που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των αλλοδαπών,

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά