Logo

ΕΔΕ για το βίντεο με καταδίωξη και σύλληψη άνδρα [βίντεο]



 
 

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από την Ελληνική Αστυνομία με αφορμή τη δημοσιοποίηση μέσω διαδικτύου βίντεο με καταδίωξη και σύλληψη υπόπτου από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και της ΟΠΚΕ.

Το βίντεο που καταγράφηκε από αστυνομικούς, έφερε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Χρήστος Μπαλάσκας, μέσω ανάρτησής του στο λογαριασμό του στο Φacebook, με την οποία επαινεί τους συνάδελφους του.

Στο βίντεο καταγράφεται καταδίωξη στο Μενίδι, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Στο τέλος του βίντεο διακρίνεται ακινητοποιημένο το ύποπτο όχημα και αστυνομικοί να περνούν χειροπέδες στον άνδρα που συλλαμβάνουν.

Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αντέδρασε σε αυτή την παράνομη δημοσιοποίηση χωρίς τη συναίνεση του προσαχθέντα-συλληφθέντα. Διατάχθηκε ΕΔΕ μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ώστε να αναζητηθούν οι ποινικές και διοικητικές ευθύνες για την καταγραφή και δημοσιοποίηση του βίντεο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

"Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες και απεικονίζει δραστηριότητα αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης οχήματος και σύλληψης ατόμου, ανακοινώνεται ότι διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας για την άνευ αδείας καταγραφή και δημοσιοποίηση του υλικού".

Δείτε το βίντεο που δημοσιοποίησε ο συνδικαλιστής με ανάρτηση του στο Facebook

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά