Logo

"Προσκυνητές" έκαναν 11 διαρρήξεις σε εκκλησίες - 5 κιλά χρυσό και 100.000 ευρώ σε τάματα στην Ύδρα [φωτο]



 
 

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Πειραιά εγκληματική οργάνωση που έκανε διαρρήξεις σε εκκλησίες σε περιοχές της Αττικής, στην Άνδρο και την Τήνο, όπου οι διαρρήκτες εμφανίζονταν ως "προσκυνητές".

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες, Τετάρτη, έξι αλλοδαπούς-μέλη της οργάνωσης μεταξύ των οποίων και τον «αρχηγός» της που εμπλέκονται σε 11 περιπτώσεις κλοπών από ιερούς ναούς, αλλά και σε μία ληστεία και μία κλοπή από σπίτι.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη πέντε άτομα, από τα οποία ένα είναι έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης, ενω δεν έχει ταυτοποιηθεί άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει επιχειρησιακά δομημένη εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, κυρίως από εκκλησίες.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης εξιχνιάστηκαν ένδεκα περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς στην Ύδρα, τη Σπάρτη, την Αθήνα, το Μαρκόπουλο Αττικής, το Χαλάνδρι, δυο στην Τήνο και τέσσερις σε ναούς στην Άνδρο.

5 κιλά χρυσό και τάματα αξίας 100.000 ευρώ από ναό στην Ύδρα

Στην Ύδρα αφαίρεσαν σπό εκκλησία περίπου πέντε κιλά χρυσό σε τάματα και παλαιά κοσμήματα, εικόνα της Θεοτόκου, τιμαλφή και 200 ευρώ από το παγκάρι της εκκλησίας. Η αξία των αφαιρεθέντων ταμάτων υπολογίστηκε ότι ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Στην Άνδρο διέρρηξαν ναό από τον οποίο αφαίρεσαν χρυσά και αργυρά τάματα από εικόνες, ενώ βεβήλωσαν προθήκη με Ιερά Λείψανα, πετώντας τις θήκες των λειψάνων στο πάτωμα της εκκλησίας.

Στην Σπάρτη σε διάρρηξη Ιερού Ναού αφαίρεσαν χρυσά τάματα, δύο εγκόλπια και δύο σταυρούς, συνολικής αξίας 15.000 ευρώ.

Εμφανίζονταν ως ...προσκυνητές

Τα μέλη της οργάνωσης επισκέπτονταν σε προγενέστερο χρόνο τις εκκλησίες και με πρόσχημα την προσκύνηση κατόπτευαν τους χώρους και τα τάματα.

Εκτός από τις 11 εκκλησίες, είχαν συμμετοχή σε ληστεία σε μονοκατοικία στο Κορωπί, όπου αφού έδεσαν και φίμωσαν τον ιδιοκτήτη, αφαίρεσαν 750 ευρώ. Επίσης, έκαναν διάρρηξη σπιτιού στη Ρόδο όπου αφαίρεσαν 1.800 ευρώ και διάφορα τιμαλφή.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    2 τάματα σε λεπτό φύλλο χρώματος χρυσαφί,
    2 βραχιόλια χρώματος χρυσαφί,
    2 δαχτυλίδια χρώματος χρυσαφί ,
    ρολόι χειρός,
    8 κινητά τηλέφωνα και 12 κάρτες sim,
    1.570 ευρώ,
    2 φακοί και
    2 αυτοκίνητα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών, της ληστείας κατά συναυτουργία και της υπόθαλψης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις αλλά και τον εντοπισμό συνεργών τους.

Δείτε κλοπιμαία από τις διαρρήξεις που βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-11-2019 από directNEWS.gr

 

 


Τελευταία Αστυνομικά