Logo

Συνελήφθη 34χρονος αρχαιοκάπηλος που θα πουλούσε άγαλμα του 6ου αιώνα π.Χ. [φωτο]



 
 

Ένα μαρμάρινο άγαλμα που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα προ Χριστού, είχε βγάλει "στο σφυρί" 34χρονος αρχαιοκάπηλος στη Μεσσηνία.

Ο αρχαιοκάπηλος συνελήφθη από αστυνομικούς όταν διέρευσε ότι είχε βάλει ...πωλητήριο 350.000 ευρώ για την πώλησηη αρχαίου αγάλματος και αναζητούσε αγοραστή.

Στελέχη του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν προχθές, Τρίτη, σε περιοχή της Μεσσηνίας.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε σε αποθηκευτικό χώρο και κατασχέθηκε, τμήμα μαρμάρινου αγάλματος.

Πρόκειται για τμήμα μαρμάρινου αγάλματος αρχαϊκής περιόδου (6ος αιώνας π.Χ.) με έξεργο στοιχείο, που αναπαριστά νεανική μορφή σε γυμνότητα, με σωζόμενο ύψος 60 εκατοστά και πλάτος 33 εκατοστά.

Το άγαλμα επιδείχθηκε σε αρμόδια αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και πρόκειται για αντικείμενο σπουδαίας αξίας, προερχόμενο από αρχαίο επαρχιακό εργαστήριο.

Τα κατασχεθέν αρχαίο μνημείο θα παραδοθεί για φύλαξη και τελική εκτίμηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Καλαμάτας προκειμένου να απολογηθεί.

Δείτε το τμήμα του μαρμάρινου αγάλματος που είχε βάλει προς πώληση ο 34χρονος αρχαιοκάπηλος, έναντι 350.000 ευρώ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά