Logo

Γραφείο Τελετών: "Έθαψαν" 35 κιλά χασίς σε φέρετρο [φωτο]



 
 

Σε κέντρο διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών είχε μετατραπεί Γραφείο Τελετών όπου "έθαβαν" πολλά κιλά χασίς το οποίο διακινούσαν σε περιοχές της Κορίνθου, της Αττικής, των Δωδεκανήσων, της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου οι οποίοι αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες έκαναν έλεγχο το απόγευμα της Παρασκευής στον Πειραιά σε όχημα στο οποίο επέβαιναν ένας 36χρονος και μια 37χρονη Έλληνες.

Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν κρυμμένα στο πορτ παγκάζ και σε άλλα σημεία του οχήματος, ακόμα και στη θέση της μηχανής, ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 16,8 κιλών.

Δείτε το αυτοκίνητο όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά

38, 1 κιλά χασίς μέσα σε φέρετρο!

Ακολούθησε έρευνα στο γραφείο τελετών ιδιοκτησίας της 37χρονης ημεδαπής.

Μέσα σε φέρετρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 38,1 κιλά κάνναβης.

Δείτε το φέρετρο με τα ναρκωτικά

Παράλληλα, σε περιοχές της Αττικής εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου δύο αλλοδαποί, ηλικίας 26 και 33 χρονών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, είχαν αρχίσει να δραστηριοποιούνται από τις αρχές Σεπτεμβρίου οργανώνοντας διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης στις ευρύτερες περιοχές της Κορινθίας, Αττικής, Δωδεκανήσων, Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία τρίτων προσώπων («αχυράνθρωπων» - ghost persons ), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν συνθηματικά.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή άλλων συνεργών τους.

Δείτε τα συνολικά 55 κιλά χασίς που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά