Logo

Αυτοί είναι οι διαρρήκτες στα νότια προάστια [φωτο]



 
 

Δόθηκαν στη δημοσιότητα με Διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τεσσάρων Ελλήνων που διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια σε διάφορες περιοχές των νοτίων προαστίων.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε στις 23 Νοεμβρίου από την Αστυνομία, όταν συνελήφθησαν τρεις Έλληνες ηλικίας 18, 22 και 42 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητήθηκε το τέταρτο μέλος της.

Όπως διαπιστώθηκε, είχαν συμμετοχή σε οκτώ κλοπές και δύο ληστείες, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, ηλεκτρικών συσκευών, διαρρηκτικά εργαλεία, χρηματοκιβώτιο και δύο οχήματα.

Πρόκειται για τους:

ΚΑΜΠΕΡΗ Αντώνη του Γεωργίου και της Σοφίας, γεννηθέντα στις 28/8/1997 στην Αθήνα

ΚΑΜΠΕΡΗ Γεώργιο του Αντωνίου και της Αγγελικής, γεννηθέντα στις 5/2/1977 στην Αθήνα

ΤΣΑΚΙΡΗ Χρυσοβαλάντη, αγνώστου πατρός και της Ελευθερίας, γεννηθέντα στις 1/9/2001 στην Αθήνα

ΤΣΑΚΙΡΗ Γεράσιμο, αγνώστου πατρός και της Ελευθερίας, γεννηθέντα στις 30/9/2000 στην Αθήνα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι 30-5-2020, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, την διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων και προς ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σύλληψη της σπείρας μετά από καταδίωξη

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των μελών της σπείρας και τους συνέλαβαν  στις περιοχές Κερατέας και Ζεφυρίου.

Για να αποφύγουν στη σύλληψη ενώ επέβαιναν σε αυτοκίνητο, κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών για να τους παρασύρουν. Όμως οι αστυνομικοί με τη συνδρομή και της ομάδας ΔΙΑΣ, τους συνέλαβαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα από τις αρχές Οκτωβρίου και έβαζαν ως στόχο πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στα νότια προάστια.

Χτυπούσαν το κουδούνι για να τσεκάρουν ότι λείπουν οι ένοικοι των διαμερισμάτων

Το πρωί ή το απόγευμα προσέγγιζαν τα σπίτια και βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων, είτε κτυπώντας το κουδούνι είτε ελέγχοντας περιμετρικά τις κατοικίες.

Στη συνέχεια ο οδηγός του "επιχειρησιακού" αυτοκινήτου παρέμενε εξωτερικά του σπιτιού, ενώ οι συνεργοί του έμπαιναν μέσα παραβιάζοντας παράθυρα ή μπαλκονόπορτες με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματοκιβώτια.

Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων χρησιμοποιούσαν γάντια και κάλυπταν με κουκούλα ή full - face το πρόσωπό τους.

Για τη διαφυγή τους από τους χώρους διάπραξης των εγκληματικών τους πράξεων, χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο μεγάλης ιπποδύναμης, του οποίου άλλαξαν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τον χρωματισμό, προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους.

Μετά από έρευνες σε δύο σπίτια στις περιοχές Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, ηλεκτρικών συσκευών, διαρρηκτικά εργαλεία, τσάντες, χρηματοκιβώτιο, ζεύγος συσκευών ασύρματης επικοινωνίας καθώς και δύο οχήματα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν συμμετέχει σε οκτώ διαρρήξεις στα Καλύβια, τη Βάρη και τη Βούλα και δύο ληστείες στην Αττική και στην Ηλεία.

Όπως εξακριβώθηκε, το συνολικό κέρδος τους υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ.

Ας σημειωθεί πως ο 18χρονος και ο 22χρονος έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για κλοπές ή ληστείες και ο 42χρονος για απάτες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 02/12/19 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά