Logo

Σπείρα ανήλικων κοριτσιών δρούσε στην Ερμού, Μοναστηράκι, Ψυρρή



 
 

Μια σπείρα ανήλικων κοριτσιών που έκλεβε ανυποψίαστους τουρίστες στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, συνελήφθη από αστυνομικούς στην Ερμού.

Πρόκειται για τέσσερις Βουλγάρες ηλικίας 14, 15, 17 και 18 ετών που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω χθες, Δευτέρα, στην οδό Ερμού.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας τις συνέλαβαν ενώ προσπαθούσαν να κλέψουν τουρίστα.

Με το πρόσχημα ότι ζητούσαν πληροφορίες σε χάρτη, σταμάτησαν τον τουρίστα. Την ίδια ώρα κάποια μέλη της θηλυκής συμμορίας προσπαθούσαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από την τσάντα πλάτης του τουρίστα.

Όμως τις είδαν οι αστυνομικοί που τις συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 180 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και τρεις χάρτες πόλης.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, η συμμορία των κοριτσιών δρούσε τους τελευταίους τρεις μήνες σε πολυσύχναστα σημεία του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της Αθήνας, αλλά και σε αρχαιολογικούς χώρους.

Με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν από πεζούς, κυρίως ανυποψίαστους τουρίστες, τσάντες, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών κυρίως στις οδούς Ερμού, Μητροπόλεως, Αθηνάς, Αιόλου, στο Μοναστηράκι, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και στου Ψυρρή.

Οι συλληφθείσες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την εμπλοκή τους και σε άλλες κλοπές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά