Logo

Αυτή είναι η 60χρονη Βουλγάρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους [φωτο]



 
 

Δόθηκαν σήμερα, Πέμπτη, στη δημοσιότητα, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες της 60χρονης Βουλγάρας μέλους σπείρας που εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους για δήθεν ατύχημα που είχαν προκαλέσει συγγενικά πρόσωπα τους.

Τα στοιχεία της δόθηκαν στη δημοσιότητα με Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Πρόκειται για την HRISTOVA (ον) RUSANKA του ANGELOVA και της IORDANKA, γεν. 18-01-1959 στη Βουλγαρία, η οποία συνελήφθη στις 23 Νοεμβρίου  στα Ιωάννινα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η σύλληψη της έγινε στην πόλη των Ιωαννίνων, τη στιγμή που παραλάμβανε από εξώπορτα κατοικίας σακούλα με 500 ευρώ, που την είχε εναποθέσει 71χρονη, την οποία είχαν προσεγγίσει νωρίτερα τηλεφωνικά συνεργοί της συλληφθείσας, με απατηλές προφάσεις.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους και προσποιούμενοι είτε τους γιατρούς είτε τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα ότι ένας στενός συγγενής τους (συνήθως παιδί τους), εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου, απαιτούσαν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση.

Η συλληφθείσα είχε αναλάβει το ρόλο του «εισπράκτορα» και μετέβαινε σε προκαθορισμένα σημεία προκειμένου παραλάβει τα χρήματα από τα υποψήφια θύματα.

Η 60χρονη εμπλέκεται σε άλλες εννέα απάτες που διαπράχθηκαν από 8 Αυγούστου έως και 9 Νοεμβρίου 2019 στα Ιωάννινα, Λάρισα, Λαμία, Καλαμάτα και Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας.

Δείτε τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή της κατά τη σύλληψη της

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των σχετικών αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής της ανωτέρω και των συνεργών της και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, στα τηλέφωνα 26510-65977 και 26510-65991. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Δείτε τις φωτογραφίες της 60χρονης Βουλγάρας που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά