Logo

Θεσσαλονίκη: Σκηνοθετημένες ληστείες με τη βοήθεια υπαλλήλων καφετεριών



 
 

Τρεις ληστείες σε καφετέριες σε περιοχές της Καλαμαριάς και της Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη, εξιχνίασαν οι αστυνομικοί οι οποίοι διαπίστωσαν πως ήταν ...σκηνοθετημένες.

Δράστης των ληστειών ήταν ένας 27χρονος αλλοδαπός ο οποίος είχε ως συνεργούς του έναν 23χρονο και έναν 24χρονο Έλληνες που εργάζονταν στις καφετέριες που λήστευε.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς διαπίστωσαν πως οι τρεις ληστείες είχαν γίνει με πανομοιότυπο τρόπο και σύντομα κατάλαβαν πως ο δράστης είχε ...εσωτερική ενημέρωση.

Η τελευταία ληστεία που έγινε χθες, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ήταν και η τρίτη και ...φαρμακερή για τα μέλη της σπείρας.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας εισήλθε ο 27χρονος σε κατάστημα-καφέ στην περιοχή της Καλαμαριάς απειλώντας με πλαστικό αεροβόλο όπλο τον 24χρονο συνεργό του, ο οποίος εργαζόταν στο κατάστημα ως υπάλληλος, έχοντας το ρόλο του θύματος και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 4.940 ευρώ.

Είχε προηγηθεί ληστεία στις 9-11-2019 σε καφετέρια στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου εργαζόταν ο άλλος συνεργος, ο 23χρονος, ο οποίος παρείχε πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του καταστήματος. Αφού είχαν απενεργοποιήσει το κλειστό κύκλωμα καταγραφής, εισήλθε ο 27χρονος και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 5.700 ευρώ. Κατά την τέλεση της ληστείας τον περίμενε εξώ από το κατάστημα ο άλλος συνεργός του, ο 24χρονος υπάλληλος της άλλης καφετέριας...

Η τρίτη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της 23-11-2019 σε κατάστημα-καφέ στην περιοχή της Ανάληψης. Μετά από πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του που παρείχε ο 23χρονος, εισήλθαν στο κατάστημα οι άλλοι δύο συνεργοί του και με την απειλή όπλου σε βάρος του υπαλλήλου, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των περίπου 1.000 ευρώ.

Στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκε ένα σακίδιο που περιείχε το χρηματικό ποσό της τελευταίας ληστείας και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης, κινητά τηλέφωνα, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό αντικείμενο (κόφτης).

Εναντίον των τριών συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ληστεία, κλοπή, αντίσταση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, ψευδή κατάθεση, ψευδή καταγγελία και παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-12-2019 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά