Logo

Αυτοί είναι οι ληστές ηλικιωμένων στην Αττική [φωτο]



 
 

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, σήμερα, Παρασκευή, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δέκα μελών εγκληματικής ομάδας που λήστευαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, έχοντας διαπράξει περισσότερες από 34 ληστείες ηλικιωμένων μέσα στα σπίτια τους με το πρόσχημα ότι ήταν τεχνικοί της ΔΕΗ ή συντηρητές ανελκυστήρων με λεία πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Πρόκειται για τους:

  1. ΤΣΑΚΙΡΗ Ηλία του Εμμανουήλ και της Παναγιώτας, γεννηθέντα 23-3-1995 στην Αθήνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. ΤΣΑΚΙΡΗ Παναγιώτη του Βασιλείου και της Παναγιώτας, γεννηθέντα στις 2-10-1994 στην Αθήνα,
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. ΤΣΑΚΙΡΗ Νικόλαο του Βασιλείου και της Παναγιώτας, γεννηθέντα στις 27-9-1988 στην Αθήνα,
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. ΤΣΑΚΙΡΗ Βασίλειο του Εμμανουήλ και της Παναγιώτας,, γεννηθέντα στις 19-4-1991 στην Αθήνα,
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. ΡΑΜΟ Εμμανουήλ του Απόστολου και της Μαριάννας, γεννηθέντα στις 29-10-1995 στην Αθήνα,
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. ΡΑΜΟ Απόστολο του Ιωάννη και της Ευαγγελίας, γεννηθέντα στις 8-4-1974 στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. ΣΙΑΜΠΑΝΗ Κωνσταντίνο του Παναγιώτη και της Δωροθέας, γεννηθέντα στις 21-1-1989 στην Αθήνα,
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ Νικόλαο του Πέτρου και της Ειρήνης, γεννηθέντα στις 25-1-1992 στην Αθήνα,
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. ΜΟΥΣΤΑΦΑ Κωνσταντίνο του Χρυσοβαλάντη και της Ιωάννας, γεννηθέντα στις 31-10-1996 στην Αθήνα,
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 10. ΒΕΛΗ Αριστείδη του Γεράσιμου και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 18-6-1993 στην Αθήνα
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως την 17-6-2020, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην εξιχνίαση άδηλων υποθέσεων παρόμοιων κλοπών από τους παθόντες, που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο της επιτήρησης χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692931 και 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Εμφανίζονταν ως τεχνικοί της ΔΕΗ

Συνήθως δύο μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τα ηλικιωμένα άτομα, λίγο πριν μπουν στο σπίτι τους επιστρέφοντας από τη λαϊκή. Προσποιούμενοι τους τεχνικούς-υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. ή του Δήμου ή συντηρητές ανελκυστήρων, τους αιφνιδίαζαν και προφασιζόμενοι την ύπαρξη τεχνικής φύσεως βλάβης, όπως διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία τους ή βλάβη του ανελκυστήρα, τους έπειθαν και κατάφερναν να εισέλθουν στις οικίες τους.
Μάλιστα, μιλούσαν μεταξύ τους με συνθηματικές εκφράσεις, όπως «κύριε Προϊστάμενε», προκειμένου να γίνουν περισσότερο πειστικοί στους παθόντες...

Στη συνέχεια φρόντιζαν να περιορίζουν τους παθόντες στο χώρο της κουζίνας, όπου τους αποπροσανατόλιζαν με διάφορες προφάσεις, βάζοντάς τους να ενεργοποιήσουν τις εστίες της κουζίνας ή να βράσουν νερό σε οικιακά σκεύη ή να αδειάσουν το ψυγείο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είχε καταγραφεί, να μετακινούν το ψυγείο, με τρόπο ώστε να τους Την ίδια ώρα το δεύτερο μέλος της σπείρας, ενώ το πρώτο απασχολούσε τον ηλικιωμένο, και προφασιζόμενος έλεγχο του πίνακα ηλεκτροδότησης της οικίας, ερευνούσε τους άλλους χώρους και αφαιρούσε κυρίως κοσμήματα, χρυσαφικά, χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Σε κάποιες περιπτώσεις προέκυψε ότι άλλα μέλη περίμεναν έξω από το σπίτι και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τα μέλη που απασχολούσαν τους παθόντες, έμπαιναν μέσα για να πάρουν τα κλοπιμαία.

Στα πιο ...αθώα θύματα τους, τα έπειθαν να συγκεντρώσουν τιμαλφή και χρήματά τους σε αλουμινόχαρτο, ώστε δήθεν να μην καταστραφούν-αλλοιωθούν από τις εργασίες που θα πραγματοποιούσαν και να το τοποθετήσουν σε σημείο που εκείνοι τους υπεδείκνυαν, ενώ σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να το αντιληφθούν το αφαιρούσαν.
Χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας και της σκληρότητας των μελών, αποτελεί ακόμα το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, δε δίστασαν να ασκήσουν σωματική βία στους ηλικιωμένους για να πάρουν τα κλοπιμαία.

Δείτε κάποια από τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή τους

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-12-2019 από directNEWS.gr

 

 

 

 

 


Τελευταία Αστυνομικά