Logo

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στη νοτιοανατολική Αττική



 
 

Σπείρα που είχε διαπράξει τέσσερις διαρρήξεις σε σπίτια στη νοτιοανατολική Αττική, εξαρθρώθηκε την περασμένη Παρασκευή από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, μετά από κινηματογραφική καταδίωξη που κατέληξε σε τροχαίο στο Κορωπί.

Οι διαρρήκτες συνελήφθησαν στο πλαίσιο αναζητήσεων για την ανεύρεση των δραστών απόπειρας διάρρηξης μονοκατοικίας στη περιοχή του Κορωπίου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ύποπτο όχημα. Στη θέα των αστυνομικών, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους.

Ακολούθησε καταδίωξη, μέχρι τη διασταύρωση της λεωφόρου Κορωπίου-Μαρκοπούλου με τη λεωφόρο Κορωπίου-Αεροδρομίου όπου το όχημα προσέκρουσε σε αυτοκίνητα που είχαν σταματήσει σε κόκκινο φανάρι.

Δείτε φωτογραφία από την πρόσκρουση του αυτοκινήτου των κακοποιών στα προπορευόμενα οχήματα

Από το αυτοκίνητο βγήκαν πέντε άτομα που προσπάθησαν να διαφύγουν.

Όμως συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και του Τμήματος Ασφάλειας Κρωπίας, που προσέτρεξαν στο σημείο για συνδρομή. Πρόκειται για πέντε ημεδαπούς, ηλικίας από 22 έως 30 ετών.

Όπως προέκυψε, οι δράστες, μαζί με έναν 19χρονο συνεργό τους που αναζητείται, είχαν συστήσει συμμορία διαπράττοντας διαρρήξεις.

Ειδικότερα, παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα και εισέβαλαν σε σπίτια. Διέθεταν διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κουκούλες ενώ για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές αρχές, χρησιμοποιούσαν όχημα στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αντικείμενα τα οποία προέκυψε ότι προέρχονται από διαρρήξεις οικιών και τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Επίσης, κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν μία περίπτωση κλοπής πινακίδων αυτοκινήτου και τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών που διέπραξαν την ίδια μέρα σε σπίτια στο Κορωπί, την Ανάβυσσο και τα Καλύβια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες, έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές, ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άσκηση ποινικών διώξεων και παραπομπή σε ανακριτή.

Ο πέμπτος που είχε τραυματιστεί κατά το τροχαίο ατύχημα, κρατείται φρουρούμενος σε νοσοκομείο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά