Logo

Πειραιάς: Συνελήφθη γιατρός και η σύζυγος του με αρχαία [φωτο]



 
 

Ένα πήλινο αγαλματάκι με τη θεά της Γονιμότητας που χρονολογείται από το 4.000 π.Χ. καθώς και έναν αρχαίο αμφορέα, είχαν στην κατοχή τους γιατρός και η σύζυγος του στον Πειραιά.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έφτασαν στα ίχνη τους και τους συνέλαβαν την περασμένη Παρασκευή στον Πειραιά και τον Κορυδαλλό. Πρόκειται για έναν 61χρονο γιατρό και την 42χρονη σύζυγο του που κατηγορούνται για παράνομη κατοχή αρχαίων κινητών μνημείων.

Τα δύο αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν στο σπίτι και στο ιατρείο του 61χρονου.

Σύμφωνα με αρμόδιους αρχαιολόγους της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά, οι οποίοι γνωμάτευσαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, πρόκειται για:

  •     Έναν πήλινο, οξυπύθμενο εμπορικό αμφορέα, προέλευσης από τη νήσο Σάμο ή Θάσο, Κλασσικής εποχής αντικείμενο προερχόμενο από ναυάγιο
  •     Ένα νεολιθικό πήλινο εδώλιο καθιστής γυναικείας μορφής που αναπαριστά τη Θεά της Γονιμότητας (4.000 π.Χ.)

Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι-συσκευή εκτόξευσης κροτίδων και φωτοβολίδων.

Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα θα παραδοθούν για φύλαξη στην Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη επιτυχία των αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μέσα στις τελευταίες ημέρες, καθώς χθες, Δευτέρα, είχαν βρει κεφάλι κούρου σε αγροτική περιοχή στη Νεμέα.

Δείτε τα δύο αρχαία αντικείμενα και το πιστόλι εκτόξευσης κροτίδων που βρέθηκαν στην κατοχή τους

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-12-2019 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά