Logo

Πυροβολισμοί και συλλήψεις για ζωοκλοπές στη Θεσπρωτία - Τραυματίστηκε αστυνομικός



 
 

Δύο μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ζωοκλοπές σε παραμεθόριες περιοχές του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας, συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ τραυματίστηκε αστυνομικός κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Η σπείρα αφαιρούσε βοοειδή από στάβλους ή υπαίθριους χώρους, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν, είτε ζωντανά είτε θανατωμένα, με μουλάρια στην Αλβανία προς πώληση.

Κατά το τελευταίο τετράμηνο είχαν διαπράξει τέσσερις ζωοκλοπές στον Άγιο Νικόλαο, στην Κώτσικα και στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά 15 βοοειδή, συνολικής χρηματικής αξίας 10.700 ευρώ.

Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν, σήμερα τα ξημερώματα της Παρασκευής, στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας.

Πρόκειται για έναν 46χρονο και έναν 16χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ζωοκλοπή, ζωοκτονία, αντίσταση, απλή σωματική βλάβη, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμα τρεις αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης οι οποίοι διέφυγαν κατά την αστυνομική επιχείρηση.

Οι αστυνομικοί είχαν ξεκινήσει έρευνες, καθώς το τελευταίο τετράμηνο διαπιστώθηκε έξαρση κλοπών βοοειδών από παραμεθόριες περιοχές του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Για το λόγο αυτό, συγκροτήθηκαν ειδικές επιχειρησιακές ομάδες αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Τα μεσάνυκτα της Πέμπτης εντοπίστηκαν πέντε άτομα που κινούνταν πεζοί συνοδεύοντας δύο μουλάρια προς τα ελληνικοαλβανικά σύνορα.

Σε αστυνομικό έλεγχο ο 46χρονος και ο 16χρονος ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. 

Οι υπόλοιποι που οπλοφορούσαν, πυροβόλησαν στον αέρα και τράπηκαν σε φυγή σε δασώδη περιοχή προς το αλβανικό έδαφος. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν για να τους εκφοβίσουν, αλλά δεν σταμάτησαν.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης ο 46χρονος αντιστάθηκε σθεναρά, τραυματίζοντας ελαφρά αστυνομικό.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο στο σημείο, τα δύο μουλάρια ήταν έμφορτα με τέσσερα σφαγμένα βοοειδή, τα οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από στάβλο στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται σε τρεις ακόμα υποθέσεις ζωοκλοπής το 2019 και συγκεκριμένα το διάστημα:

  • Από 10 έως 29 Αυγούστου, αφαίρεσαν από στάβλο τρία βοοειδή,
  • Από 28 έως 29 Αυγούστου, αφαίρεσαν από χορτολιβαδική έκταση στην Κώτσικα Φιλιατών, τρία βοοειδή,
  • Από 11 έως 12 Δεκεμβρίου, αφαίρεσαν από υπαίθριο χώρο στο Κερασοχώρι Φιλιατών, πέντε βοοειδή.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν κυνηγετική καραμπίνα με δύο φυσίγγια, την οποία έφερε ο 46χρονος, δύο μουλάρια, ποσότητα κρέατος, τσεκούρι και  μαχαίρι.

Ο τραυματίας αστυνομικός πήγε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των συνεργών τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-12-2019 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά