Logo

Νέα επιχείρηση-"σκούπα" στη Θεσσαλονίκη - 15 συλλήψεις για τυχερά παιχνίδια



 
 

Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στη Ροτόντα και στους χώρους έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης που έχουν μετατραπεί εδώ και χρόνια σε στέκια τοξικομανών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 30 άτομα σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν κατά το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ειδικότερα, στις αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν:

  • 4 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών
  • 2 άτομα για περιπτώσεις κλοπών
  • 4 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και 27χρονο ομογενή, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 9 ετών και 11 μηνών, για τα αδικήματα της ληστείας, της κλοπής, της απάτης με υπολογιστή και της παράνομης οπλοφορίας
  • Ένα άτομο για παράνομη μεταφορά-προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας. Πρόκειται για 65χρονο ημεδαπό, ο οποίος α πογευματινές ώρες χθες (27-12-2019), εντοπίστηκε να κινείται με όχημα στην Π.Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, στο ύψος της Ν. Απολλωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η μεταφορά τεσσάρων αλλοδαπών που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.
  • 4 άτομα για παράνομη άσκηση υπαίθριου εμπορίου.

15 συλλήψεις για τυχερά παιχνίδια

Επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής και σε καφετέρια όπου συνελήφθησαν 15 άτομα για παράνομη διενέργεια τυχερών παιχνιδιών.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα καφέ και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στην περιοχή της Ανάληψης, όπου διαπίστωσαν την εγκατάσταση και λειτουργία 35 ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε 14 εκ των οποίων διενεργούνταν παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια από ισάριθμους θαμώνες.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 52χρονη ημεδαπή ως προσωρινά υπεύθυνη της επιχείρησης και τους παίκτες.

Επίσης, από το κατάστημα κατασχέθηκαν 15 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών και χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με την παράνομη διενέργεια παιγνίων. 

Οι χώροι του καταστήματος και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν είχαν πιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργία τους από την αρμόδια Αρχή, ενώ δεν έφεραν την ειδική σήμανση που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά