Logo

Μαγνησία: Εξαρθρώθηκαν δύο κυκλώματα διακίνησης ηρωίνης [φωτο]



 
 

Δύο εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, εξαρθρώθηκαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών Βόλου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν εννέα άτομα ηλικίας από 35 έως 67 ετών, μεταξύ των οποίων και δύο αρχηγικά μέλη των κυκλωμάτων, ενώ κατέσχεσαν πάνω από 700 γραμμάρια ηρωίνης, περίπου 70 γραμμάρια κάνναβης, αφορολόγητος καπνός, πέντε οχήματα και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Εξάλλου, ένα μέλος της μιας εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 33 ετών, είναι έγκλειστο σε φυλακές της χώρας.

Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις λειτουργούσαν με τη μέθοδο των συγκοινωνούντων δοχείων και δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, μέχρι την εξάρθρωση τους.

Ως προς τον τρόπο δράση τους, τα μέλη της κάθε εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να μην εντοπιστούν, είχαν εφοδιαστεί με πολλαπλές συσκευές κινητών τηλεφώνων που αντιστοιχούσαν σε στοιχεία άγνωστων ατόμων (ghost phones), κυρίως αλλοδαπών, τις οποίες κατά καιρούς αντικαθιστούσαν, ενώ παράλληλα λάμβαναν πολύ αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, υπολογίζεται ότι τα δύο κυκλώματα κέρδισαν περίπου 60.000 ευρώ από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε προχθές, Σάββατο, στο Βόλο.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε σπίτια, οχήματα και στην κατοχή συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    729,26 γραμμάρια ηρωίνης,
    71,37 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
    11,85 γραμμάρια βουπρενορφίνης,
    338 γραμμάρια νοθευτικής σκόνης, άγνωστης χημικής σύνθεσης,
    μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων,
    μικροποσότητα σπόρων κάνναβης,
    επτά ηλεκτρονικές ζυγαριές,
    ποσότητα αφορολόγητου καπνού, βάρους 434 γραμμαρίων,
    11 κινητά τηλέφωνα και
    το χρηματικό ποσό των 23.480 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τέσσερα επιβατικά αυτοκίνητα και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσα διευκόλυνσης της εγκληματικής δράσης των δύο οργανώσεων.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Δείτε ευρήματα που κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς από τα σπίτια και στην κατοχή των συλληφθέντων

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά