Logo

Συλλήψεις διακινητών και μεταναστών στη Σάμο και την Πάτρα [φωτο]



 
 

Ένας 53χρονος αλλοδαπός που θα διακινούσε τρεις μετανάστες με το ...αζημίωτο, συνελήφθη από λιμενικούς στο λιμάνι του Μαλαγαρίου στη Σάμο.

Ο 53χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο των ελέγχων για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων παράνομης διακίνησης μεταναστών με ακτοπλοϊκά πλοία στην ενδοχώρα, αντί αδράς αμοιβής των διακινητών.
Στην προκειμένη περίπτωση ο δράστης μετέφερε το πρωί της Παρασκευής  με το αυτοκίνητο του τρεις αλλοδαπούς στο λιμάνι του Μαλαγαρίου.
Προσπάθησε να μπει στο λιμάνι από την πύλη εξόδου, ώστε να μην υποβληθεί σε έλεγχο.
Όμως έγινε αντιληπτός από λιμενικούς που σταμάτησαν το όχημα του.

Σε έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του ιδίου και των υπολοίπων τριών αλλοδαπών επιβαινόντων του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο από αυτούς ήταν προσωρινά κρατούμενοι. Επίσης, μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν τρία ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων.

Από την Λιμενική Αρχή Σάμου που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν το όχημα, το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, τέσσερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τρία ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων.

Δείτε τα ευρήματα που κατασχέθηκαν

Σύλληψη διακινητή και μεταναστών και στην Πάτρα

Εξάλλου, στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, ηλικίας 33, 29 και 32 ετών προχώρησαν το βράδυ της Πέμπτης λιμενικοί της Πάτρας.

Σε έλεγχο που έκαναν στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμανιού διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε με την συνέργεια του 29χρονου συνοδηγού, τον 32χρονο ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το όχημα και τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά