Logo

Δέκα συλλήψεις για κλοπές στη Θεσσαλονίκη



 
 

Δέκα άτομα συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη για κλοπές και απόπειρες κλοπών.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο των ελέγχων από πεζές και εποχούμενες περιπολίες, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα.

Χθες, Παρασκευή, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες που διέρρηξαν τρία καταστήματα στις περιοχές της Σταυρούπολης και των Αμπελοκήπων.

Αφού έσπασαν τις τζαμαρίες των καταστημάτων, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά, προϊόντα και ηλεκτρονικές συσκευές. Αστυνομικοί που εκτελούσαν περιπολία, τους εντόπισαν να κινούνται με αυτοκίνητο στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Ακινητοποίησαν το όχημα και συνέλαβαν τους δύο από τους επιβαίνοντες, ενώ ο τρίτος τράπηκε σε φυγή. Αργότερα μετά από έρευνες της ΟΠΚΕ στην περιοχή της Ξηροκρήνης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο τρίτος διαρρήκτης.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, μαχαίρια και διαρρηκτικά εργαλεία.

Το δεύτερο περιστατικό κλοπών σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 3/1 στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Δύο αλλοδαποί ηλικίας 20 και 23 ετών, διότι διέρρηξαν δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης. Από το ένα αφαίρεσαν ένδυσης. Όμως έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή και συνελήφθησαν.

Το τρίτο περιστατικό αυτόφωρων συλλήψεων συνέβη και πάλι στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Δύο αλλοδαποί ηλικίας 26 και 20 ετών αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα από δύο επιβάτες. Όμως έγιναν αντιληπτοί από τους επιβάτες και τον οδηγό που ειδοποίησε την εταιρεία σεκιούριτι που συνεργάζεται ο ΟΑΣΘ αλλά και την Αστυνομία. Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων εγκληματικότητας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά