Logo

Εξιχνιάσθηκαν 25 διαρρήξεις και κλοπές σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη [φωτο]



 
 

Τρεις νεαροί αλλά σεσημασμένοι διαρρήκτες που είχαν διαπράξει τουλάχιστον 25 διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα σε περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν τρία άτομα και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη πέντε συνεργών τους.

Οι οκτώ δράστες είχαν συστήσει συμμορία διαπράττοντας συνολικά 25 διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια, καταστήματα και οχήματα. Αφαίρεσαν οκτώ οχήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική λεία τους να φτάνει τις 71.000 ευρώ.

Τα τρία άτομα συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή, σε περιοχή των Σερρών, μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας. Πρόκειται για τρεις Έλληνες ηλικίας 22, 21 και 17 ετών.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, συμπεριλαμβάνονται ακόμη πέντε συνεργοί τους, από τους οποίους τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 18 έως 23 ετών και ένας 28χρονος αλλοδαπός.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ανά ομάδες χρησιμοποιώντας κλεμμένα οχήματα, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές σε διάφορες περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των ερευνών, σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος 49χρονης ημεδαπής, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, καθώς προμηθεύτηκε μέρος των κλοπιμαίων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα κινητά τηλέφωνα που είχαν αφαιρέσει από κατάστημα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος.

Επίσης, κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των κλοπών.

Τα οκτώ κλεμμένα οχήματα εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σε βάρος των νεαρών διαρρηκτών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Δείτε τα κλοπιμαία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά