Logo

Συνελήφθη σεσημασμένος διαρρήκτης στο Αίγιο



 
 

Ένας 31χρονος σεσημασμένος αλλοδαπός διαρρήκτης συνελήφθη χθες, Παρασκευή, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμα δύο ομοεθνείς συνεργοί του για συνολικά 18 διαρρήξεις από σπίτια στην Αιγιαλεία και την Πάτρα.

Ο 31χρονος που είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, συνελήφθη χθες το πρωί, στο Αίγιο, λίγο μετά την τελευταία απόπειρα διάρρηξης σπιτιού.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, αντίσταση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών.

Για την ίδια υπόθεση οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία δύο ομοεθνών του συλληφθέντα, ηλικίας 44 και 46 ετών, οι οποίοι ενέχονται σε σωρεία κλοπών σε Αιγιαλεία και Πάτρα.

Ας σημειωθεί πως ο 44χρονος αναζητείται με ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών για διακεκριμένες κλοπές, ληστεία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η δράση τους τερματίστηκε χθες το πρωί όταν ο 31χρονος πήγε με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 44χρονος, σε σπίτι στο Αίγιο.

Ο 31χρονος προσπάθησε να μπει μέσα στο σπίτι χρησιμοποιώντας διαρρηκτικό εργαλείο. Ο 44χρονος τον περίμενε έξω από το σπίτι κρατώντας τσίλιες.

Όμως έγιναν αντιληπτοί από γείτονες που ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Κατά τη διαφυγή τους, ο 31χρονος εντοπίστηκε πεζός από τους αστυνομικούς λίγο πριν μπει στο αυτοκίνητο του 44χρονου συνεργού του, ο οποίος αναπτύσσοντας ταχύτητα εξαφανίστηκε με το όχημα.

Κατά τη σύλληψη του ο 31χρονος αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, χτυπώντας τους με τα χέρια και τα πόδια του, πριν του περάσουν χειροπέδες.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 31χρονος και ο 44χρονος, είχαν διαπράξει από τις 23-9-2019 μέχρι και τις 16-12-2019, ακόμη πέντε διαρρήξεις σπιτιών στο Αίγιο και την Πάτρα.

Επιπλέον, ο 44χρονος με τον 46χρονο συνεργό του, είχαν διαπράξει ακόμη 13 κλοπές σε σπίτια στο Αίγιο, στο Λαμπίρι και στο Άλσος, όπου είχαν αφαιρέσει κοσμήματα και χρήματα.

Έμπαιναν στα σπίτια πρωινές ώρες

Ως προς τον τρόπο δράσης τους προέκυψε ότι έκαναν τις διαρρήξεις κυρίως πρωινές ώρες, όταν οι ένοικοι απουσίαζαν από τις οικίες τους. Με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν του ομφαλούς των κλειδαριών από τις πόρτες και έμπαιναν στα σπίτια.

Η συνολική λεία τους από τις 18 διαρρήξεις, ξεπερνά τις 36.000 ευρώ.

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 31χρονο, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν 48 γραμμάρια μεθαδόνης, έναν σουγιά, έναν διαρρηκτικό εργαλείο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο 31χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές κατά το παρελθόν. Μάλιστα είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από σωφρονιστικό κατάστημα όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παράνομη οπλοφορία.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 44χρονος φυγάς, φέρεται να έχει ως ιδιοκτήτη αλλοδαπή γυναίκα, η οποία είχε δηλώσει απώλεια πινακίδων κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να εκδοθούν νέες. Μάλιστα είχε δηλώσει ψευδή διεύθυνση κατοικίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά