Logo

Σπείρα έκλεβε αυτοκίνητα τουριστών στο Σούνιο - Εξιχνιάστηκαν 42 κλοπές



 
 

Στο στόχαστρο σπείρας διαρρηκτών ήταν τα αυτοκίνητα τουριστών που επισκέπτονταν το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Την ώρα που οι ανυποψίαστοι τουρίστες επισκέπτονταν το αρχαιολογικό μνημείο, η σπείρα των αλλοδαπών, "άνοιγε" τα σταθμευμένα οχήματα τους και αφαιρούσαν από αυτά ό,τι πολύτιμο έβρισκαν.

Οι διαρρήκτες είχαν διαπράξει τουλάχιστον 42 κλοπές από τον περασμένο Μάιο από τουρίστες αλλά και Έλληνες που πήγαιναν βόλτα στην παραλιακή στο ύψος του Σουνίου.

Η Ασφάλεια Λαυρεωτικής έφτασε στα ίχνη της σπείρας στήνοντας ενέδρα σε ένα από τα μέλη της.

Η δράση ενός από τους διαρρήκτες τερματίστηκε την Πέμπτη 16/1. Πρόκειται για 30χρονο αλλοδαπό που συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς την προηγούμενη ημέρα με την χρήση αιχμηρού αντικειμένου, είχε σπάσει τζάμι σταθμευμένου αυτοκινήτου και είχε αφαιρέσει από το εσωτερικό του μία τσάντα.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής, ο δράστης από κοινού με άγνωστους συνεργούς του, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Πώς δρούσε η σπείρα

Τα μέλη της σπείρας πήγαιναν με αυτοκίνητο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην παραλιακή στο Σούνιο, κυρίως σε χώρους στάθμευσης κοντά στο Ναό του Ποσειδώνα.
Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη προσέλευση των αλλοδαπών τουριστών στο μνημείο, παραβίαζαν τα ενοικιαζόμενα οχήματα τους, συνήθως σπάζοντας κάποιο τζάμι και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, τσάντες, βαλίτσες, είδη ρουχισμού, ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και προσωπικά τους αντικείμενα.

Στην κατοχή του και στο σπίτι του 30χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, το «επιχειρησιακό» τους Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και πλήθος από κλοπιμαία.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 42 διαρρήξεις από σταθμευμένα οχήματα, κυρίως στην περιοχή της παραλιακής ζώνης του Σουνίου, αλλά και στην περιοχή της Ομόνοιας και του Παπάγου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά