Logo

Συνελήφθησαν Γεωργιανοί για 8 διαρρήξεις στην Αττική και την Πάτρα [φωτο]



 
 

Δύο Γεωργιανοί διαρρήκτες συνελήφθησαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 17/1 από αστυνομικούς στην Ομόνοια και στου Ζωγράφου.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφτασαν στα ίχνη τους και συνέλαβαν τους δύο Γεωργιανούς ηλικίας 39 και 41 ετών, κατηγορούμενους για κλοπές από σπίτια.

Όπως διαπιστώθηκε, είχαν διαπράξει οκτώ διαρρήξεις σε σπίτια στην Αττική και την Πάτρα, με λεία χρυσαφικά, ρολόγια και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των 173.000 ευρώ.

Οι δύο Γεωργιανοί είχαν ταυτοποιηθεί από αποτυπώματα και άλλα στοιχεία της δικογραφίας και είχε εκδοθεί σε βάρος τους ένταλμα σύλληψης πριν τους φορέσουν τις χειροπέδες οι αστυνομικοί.

Η δράση τους είχε ξεκινήσει το 2018 με διαρρήξεις σπιτιών πρωινές αλλά και βραδινές ώρες κατά τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι.  Παραβίαζαν τις πόρτες και αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, χρηματικά ποσά και διάφορα τιμαλφή.

Από τις έρευνες στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Τέσσερις φορητοί υπολογιστές
  • Έξι κινητά τηλέφωνα
  • Πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων
  • Μία χρυσή λίρα
  • Μία παιχνιδομηχανή
  • Το χρηματικό ποσό των 195 ευρώ

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν έξι περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από σπίτια σε περιοχές της Αττικής και μία στην Πάτρα, καθώς και μία διάρρηξη σε ιατρείο

Οι δράστες έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν.

Δείτε κάποια από τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στα σπίτια τους

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-1-2020 από directNEWS.gr


 


Τελευταία Αστυνομικά