Logo

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα για 67 ληστείες σε δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα και σπίτια [φωτο]



 
 

Πολυμελής σπείρα που είχε διαπράξει δεκάδες ληστείες και κλοπές σε δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα και σπίτια στην ευρύτερη περιφέρεια της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά 67 υποθέσεις ληστειών και κλοπών που είχαν διαπραχθεί από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης σε περιοχές της Πάτρας, της Αιγιαλείας και της Ακράτας σε επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς και σπίτια.

Από το Δεκέμβριο του 2017 που ξεκίνησε η δράση τους είχαν προχωρήσει σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα όπως πρατήρια υγρών καυσίμων, φαρμακεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ αλλά και δημόσιες υπηρεσίες όπως η ΔΕΔΔΗΕ, το δημαρχείο και τον ΕΦΚΑ Αιγίου.

Σύμφωνα με το γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντη Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγο Νικόλαο Σπανουδάκη, το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνά τις 315.000 ευρώ.

"Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας, κατά την διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές, αξιοποιήθηκαν κατάλληλα στοιχεία και διακριβώθηκε η σύνθεση και ο τρόπος δράσης των μελών της", συμπλήρωσε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Tαξίαρχος Γεώργιος Μιχαλόπουλος.

Κατά την επιχείρηση που έστησαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συνελήφθησαν συνολικά 13 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία ακόμα μέλη της, ενώ επιπλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων αγνώστων δραστών.

Οι συλλήψεις έγιναν το Σάββατο 18/1 σε περιοχές της Αιγιαλείας. Οι 13 συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, είναι ηλικίας από 16 έως και 41 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και ληστειών σε βαθμό κακουργήματος, του εμπρησμού και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας τριών ακόμη μελών της οργάνωσης ηλικίας από 19 και 33 ετών οι οποίοι αναζητούνται.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας εξιχνιάσθηκαν συνολικά:

  • Επτά ληστείες, από τις οποίες έξι τελεσμένες και μια σε απόπειρα, σε φαρμακείο, πρατήρια υγρών καυσίμων, κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και τρεις πεζούς
  • 31 διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων
  • 5 διαρρήξεις σε οικίες
  • 3 διαρρήξεις σε δημόσια κτίρια - οργανισμούς ( ΔΕΔΔΗΕ Αιγίου, Δημαρχείο Αιγίου και ΕΦΚΑ Αιγίου)
  • 19 κλοπές οχημάτων
  • 2 παραβιάσεις οχημάτων
  • Μία υπόθεση εμβολισμού υπηρεσιακού οχήματος και
  • 4 ψευδείς δηλώσεις κλοπών πινακίδων.

Σε έρευνες που έγιναν παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε σπίτια και σε καταυλισμούς που διαμένουν οι δράστες, στην Αιγιαλεία, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

    Δύο οχήματα , ως μέσα τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων,
    15 κινητά τηλέφωνα,
    1 τηλεόραση,
    2 tablet,
    240 ευρώ,
    2 πιστόλια τύπου replica,
    1 κλεμμένη καραμπίνα,
    3 πινακίδες κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων,
    Πλήθος ειδών αμφίεσης, ( όπως καπέλα γάντια, σκούφοι, κουκούλες τύπου full face κ.α.) ,
    διαρρηκτικά εργαλεία, κατσαβίδια, και μια βαριοπούλα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά