Logo

Σύλληψη διαρρήκτη για 33 κλοπές σε αυτοκίνητα σε Μαρούσι και Κολωνάκι [φωτο]



 
 

Ένας σεσημασμένος αλλοδαπός διαρρήκτης συνελήφθη από αστυνομικούς για 33 κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα στο Μαρούσι και στο Κολωνάκι.

Η δράση του τερματίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας μετά την τελευταία διάρρηξη σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή των Εξαρχείων.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου που διενεργούσε έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι από τον περασμένο Οκτώβριο, προέβαιναν συστηματικά στη διάπραξη κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή του Αμαρουσίου, ταυτοποιήσαν τον συλληφθέντα και δύο ακόμα ομοεθνείς συνεργούς του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες νοίκιαζαν αυτοκίνητα και πήγαιναν στο Μαρούσι και στο Κολωνάκι, κοντά σε εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία και καφετέριες, με σκοπό να εντοπίσουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ή εταιρικά, τα οποία πραγματοποιούσαν ολιγόλεπτη στάση.

Τα παραβίαζαν σπάζοντας τα τζάμια και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά, τσάντες, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Μέρος των κλοπιμαίων, κυρίως τις ηλεκτρονικές συσκευές, τα διοχέτευαν προς πώληση σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Από τις έρευνες στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Μεγάλος αριθμός από βαλίτσες, τσάντες, ηλεκτρονικές συσκευές, γυαλιά ηλίου, κοσμήματα και ενδύματα
  • Το χρηματικό ποσό των 2.490 ευρώ
  • Τρία εργαλεία θραύσης κρυστάλλων
  • Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Δείτε τα χρηματικά ποσά και τα διαρρηκτικά εργαλεία που κατασχέθηκαν

Επιπλέον, κατασχέθηκε αυτοκίνητο και μηχανή που χρησιμοποιούσαν ως μέσα μετακίνησης.

Δείτε το αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα που κατασχέθηκαν

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 33 περιπτώσεις κλοπών από οχήματα στο Μαρούσι και στο Κολωνάκι.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Δείτα κλοπιμαία που βρέθηκαν στα σπίτια τους

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά