Logo

Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου: Αντί για ψάρια πουλούσαν λαθραία τσιγάρα [φωτο]



 
 

Αντί για ψάρια πουλούσαν λαθραία τσιγάρα στην περιοχή της ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη, από λιμενικούς.

Μετά από σχετικές πληροφορίες, λιμενικοί της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά έκαναν έφοδο στην περιοχή της ιχθυαγοράς επί της οδού Σαλαμίνος όπου διαπίστωσαν ότι διακινούνταν ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.

Εκεί συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 19, 26 και 46 ετών και μια 29χρονη ημεδαπή.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έρευνα, με τη βοήθεια σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9, σε σπίτι στη Σαλαμίνα  όπου εντοπίστηκαν 1.980 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών άνευ ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Σε άλλη έρευνα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο επιπλέον 290 πακέτα τσιγάρων και δύο πακέτα καπνού των 50 γραμμαρίων,  χωρίς την προβλεπόμενη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα λαθραία τσιγάρα και το όχημα.

Δείτε τα κατασχεθέντα λαθραία τσιγάρα

Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα και στο Μαραθώνα

Εξάλλου, από αστυνομικούς της Ραφήνας συνελήφθη την Τετάρτη 22/1 στο Μαραθώνα 64χρονος ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να  μεταφέρει λαθραία τσιγάρα μέσα σε αυτοκίνητο, ενώ και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στη Νέα Μάκρη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά
1.058 πακέτα τσιγάρα και 63 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

Επίσης, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 14.360 ευρώ που βρέθηκε καθώς και το αυτοκίνητο του ως μέσο μεταφοράς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν από τους λιμενικούς και τους αστυνομικούς στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Πειραιά και Αθηνών αντίστοιχα.

Δείτε τα χρήματα και τα λαθραία τσιγάρα που βρέθηκαν στην κατοχή του 64χρονου

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και στη Θεσσαλονίκη

Στοχευμένοι έλεγχοι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παρεμπορίου καπνικών προϊόντων γίνονται και σε διάφορες περιοχές στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την τελευταία εβδομάδα συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 2.000 λαθραία καπνικά προϊόντα. Πρόκειται για πέντε Έλληνες και πέντε αλλοδαπούς σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου «Περί Τελωνειακού Κώδικα».

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 1.917 πακέτα τσιγάρα και 89 συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Επίσης, σε δώδεκα περιπτώσεις εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σακούλες με συνολικά 841 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 24 συσκευασίες καπνού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2020 από directNEWS.gr

 

 


Τελευταία Αστυνομικά