Logo

Ηλεία: Συλλήψεις για 10 κλοπές σε μία εβδομάδα - Αναζητούνται τρεις έφηβοι συνεργοί



 
 

Δέκα κλοπές από βενζινάδικα, καταστήματα και οχήματα σε περιοχές της Ηλείας, είχαν διαπράξει τρία νεαρα άτομα μέσα σε μία εβδομάδα.

Οι σεσημασμένοι κακοποιοί συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στην Αμαλιάδα. Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 23,27 και 23 ετών, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμη τρεις έφηβοι, δύο 17χρονοι και ένας 16χρονος, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, οι δράστες από τις 23 μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου, είχαν διαπράξει συνολικά δέκα κλοπές. Συγκεκριμένα:

  • Τέσσερις κλοπές σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε περιοχές της Αμαλιάδας, της Ανδραβίδας και του Βαρθολομιού. Σε δύο από αυτά παραβίασαν τους αυτόματους πωλητές καυσίμων
  • Τέσσερις κλοπές αυτοκινήτων τα οποία βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε περιοχές της Ηλείας
  • Δύο κλοπές σε καφετέρια και κατάστημα ψιλικών σε περιοχές της Κυλλήνης και του Βαρθολομιού.

Με κλεμμένα αυτοκίνητα πήγαιναν στους τόπους διάπραξης των κλοπών, όπου στη συνέχεια διέπρατταν διαρρήξεις στα καταστήματα και στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ παράλληλα παραβίαζαν και τους αυτόματες πωλητές καυσίμων.

Από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, διαπιστώθηκε, ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.150 ευρώ, 500 πακέτα τσιγάρων και 25 συσκευασίες καπνού.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι σε βάρος ενός εκ των 23χρονων, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών για υπόθεση κλοπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-1-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά