Logo

Συμμορία ανηλίκων χτυπούσε και λήστευε παιδιά στη Νέα Ιωνία



 
 

Μια συμμορία ανηλίκων που χτυπούσε και λήστευε μικρότερα παιδιά, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Πρόκειται για τρία ελληνάκια ηλικίας 15, 16 και 17 ετών που συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Αιγάλεω και στη Νίκαια.

Επίσης, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 17χρονος συνεργός τους, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και δύο ακόμη άτομα, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση που διενήργησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, είχαν συγκροτήσει συμμορία το τελευταίο εξάμηνο, με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή της Νέα Ιωνίας.

Θύματα τους ήταν ανήλικα αγόρια, τα οποία εντόπιζαν κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες που επέστρεφαν στα σπίτια τους από εξωσχολικές δραστηριότητες.

Είτε με την απειλή είτε με τη χρήση βίας ακινητοποιούσαν τα παιδιά, τα χτυπούσαν και τα λήστευαν.

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας που μεταχειρίζονταν αποτελεί το γεγονός ότι σε μία περίπτωση δεν δίστασαν να χτυπήσουν με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο ένα 14χρονο αγόρι. Μάλιστα το παιδί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, για την αποκατάσταση των καταγμάτων κάτω γνάθου που του είχαν προκαλέσει.

Η συμμορία έκλεβε από τα παιδιά τα κινητά τους τηλέφωνα, πολύτιμα αντικείμενα αλλά και τα παπούτσια που φορούσαν!

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν εννέα ληστείες σε βάρος ανηλίκων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον Ανακριτή Ανηλίκων.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-2-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά