Logo

Λέσβος: Συνελήφθησαν στη Μόρια επτά... ακραίοι με στειλιάρια και κράνη - Αφέθηκαν ελεύθεροι [φωτο]



 
 

H αστυνομία προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη σύλληψη επτά ακραίων ατόμων, ηλικίας από 17-24 ετών - στο χωριό της Μόριας, ενώ αναζητεί άλλους δύο. 

Σύμφωνα με το stonisi.gr, στη Μόρια επιχείρησε την Πέμπτη η Ελληνική Αστυνομία την ώρα που ομάδα νεαρών με κράνη και ρόπαλα ήλεγχαν περαστικούς Έλληνες και ξένους. Οι νεαροί, δρούσαν σαν σύγχρονο «τάγμα εφόδου». 

Από τους 7 συλληφθέντες, οι πέντε είναι Έλληνες, ένας Βούλγαρος και ένας Αλβανός, ενώ  έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη δύο ανήλικοι, ένας Έλληνας και ακόμη ένας Αλβανός, οι οποίοι τις τελευταίες νύχτες φέρονται ότι γυρνούσαν στους δρόμους του χωριού με ρόπαλα στα χέρια, απειλώντας και εκφοβίζοντας  μετανάστες.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν ρόπαλα, ένα μεταλλικό αντικείμενο και ένας σκούφος Full Face.

Σε βάρος των συλληφθέντων και των δύο που αναζητούνται σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και για παράβαση του νόμου περί όπλων και εξετάζεται αν συμμετέχουν σε κάποια ακροδεξιά οργάνωση.

Οι διωκτικές αρχές, παράληλα, ερευνούν  αν οι συλληφθέντες και οι συνεργοί τους που αναζητούνται έχουν προβεί ήδη σε άλλες ενέργειες τόσο στη Μόρια όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης και σε ποιες συγκεκριμένα. 

 ΕΛΑΣ: Σκοπός τους η διάπραξη έκνομων ενεργειών κυρίως σε βάρος μεταναστών 

Οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, όπου ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων σύσταση συμμορίας καθώς και για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου.

Οι συλληφθέντες μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος τους αφέθηκαν ελεύθεροι και σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδαs stonisi.grορίστηκε δικάσιμος για την υπόθεσή τους για τις 14 Ιανουαρίου 2021.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη των επτά ατόμων αναφέρει τα εξής: 

Επτά άτομα (5 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί, 17 έως 24 ετών) συνελήφθησαν χθες (06-02-2020) το βράδυ στη Μόρια της Λέσβου και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, στην είσοδο του χωριού της Μόριας, ενώ από την έρευνα στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5) αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα, μεταλλική ράβδος και κουκούλα full face.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι συλληφθέντες ενώθηκαν με σκοπό την - από κοινού - διάπραξη εκνόμων ενεργειών, κυρίως σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ακόμα και αναζητούνται (2) ανήλικα άτομα (ημεδαπός και αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-2-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά