Logo

Θα "πλημμύριζαν" τη Θεσσαλονίκη με πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ [φωτο]



 
 

Συμμορία εξαπατούσε καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη τους οποίους πλήρωναν για τις αγορές προϊόντων με πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Οι δράστες έμεναν στην Αθήνα, αλλά είχαν ανέβει χθες, Παρασκευή, με το τρένο στη Θεσσαλονίκη για να διακινήσουν τα πλαστά χαρτονομίσματα.

Επέλεγαν καταστήματα με αυξημένη εμπορική δραστηριότητα στο κέντρο της πόλης, τα οποία δεν διέθεταν ειδική συσκευή ελέγχου γνησιότητας χαρτονομισμάτων.

Με τον τρόπο αυτό διακινούσαν τα πλαστά 100ευρα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους υπαλλήλους.

Η κομπίνα ήταν εύκολη. Ένας από τους δράστες πραγματοποιούσε αγορά προϊόντων μικρής αξίας και κατά τη συναλλαγή κατέβαλε ως αντίτιμο πλαστό χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας 100 ευρώ, ενώ ο συνεργός του παραλάμβανε το προϊόν και το χρηματικό υπόλοιπο των γνήσιων χαρτονομισμάτων της συναλλαγής.

Οι δύο κακοποιοί έγιναν αντιληπτοί από υπεύθυνο καταστήματος ο οποίος ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία και οι δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Πρόκειται για νεαρούς αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Όπως διαπιστώθηκε, την ίδια ημέρα είχαν πραγματοποιήσει συνολικά και πέντε συναλλαγές με πλαστά χαρτονομίσματα, τα οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν:

  • 42 χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας 100 ευρώ
  • δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους
  • Το χρηματικό ποσό που απέσπασαν ως ρέστα από τις προαναφερόμενες αγορές τους,

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι και οι δύο στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Η προανάκριση έδειξε πως οι συλληφθέντες προμηθεύτηκαν τα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα στην Αθήνα από συνεργό τους, ο οποίος και αναζητείται.

Για την περαιτέρω διάθεσή τους στην αγορά έπαιρναν καθορισμένη χρηματική αμοιβή για κάθε μέρα απασχόλησής τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε τα πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή τους

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά