Logo

Σπείρα έβαζε κλοπιμαία σε τσάντα που "τύφλωνε" τα αντικλεπτικά συστήματα [φωτο]



 
 

Σπείρα "ξάφριζε" καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, βάζοντας τα κλοπιμαία σε ειδικά διαμορφωμένη που "τύφλωνε" τα αντικλεπτικά συστήματα.

Ο λόγος για έναν 31χρονο Αλγερινό και άγνωστο συνεργό του που διέπρατταν συστηματικά κλοπές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.

Ο 31χρονος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου 8/2 από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, επ’ αυτοφώρω στη Γλυφάδα, καθώς λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στην ίδια περιοχή.

Μέσα στο σακίδιο του βρέθηκαν ένα κινητό και αξεσουάρ κινητών, τα οποία και επεστράφησαν στους υπαλλήλους του καταστήματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, μαζί με έναν συνεργό του που αναζητείται, εισέρχονταν σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Τσάντα που δεν "έβλεπαν" τα αντικλεπτικά συστήματα

Προσποιούνταν τους πελάτες. Ο ένας απασχολούσε τους υπαλλήλους και ο δεύτερος τοποθετούσε τα κλοπιμαία σε σακίδιο.

Το σακίδιο ήταν ειδικά διαμορφωμένο με ειδική επένδυση από επιστρώσεις αλουμινίου και μονωτική ταινία, ώστε να παρακάμπτουν τα αντικλεπτικά συστήματα κατά την έξοδό τους από τα καταστήματα.

Δείτε το σακίδιο με την ειδική επένδυση

Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιούσαν μαγνήτη με τον οποίο αποσπούσαν τον αντικλεπτικό μηχανισμό των προϊόντων.

Από την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και αξεσουάρ κινητών.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δέκα κλοπές που διέπραξαν από τις αρχές του χρόνου από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Η αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση συμμετοχής του και σε άλλες κλοπές, αλλά και για τον εντοπισμό του συνεργού του.

Δείτε φωτογραφία με τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή και στο σπίτι του

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά