Logo

Μυτιλήνη: Σπείρα διακίνησης μεταναστών με πλαστά διαβατήρια [φωτο]



 
 

Σπείρα που μετέφερε μετανάστες με ακτοπλοϊκά πλοία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, εξαρθρώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Μυτιλήνη.

Λιμενικοί συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 27, 31 και 35 ετών που διευκόλυναν μετανάστες και πρόσφυγες να περάσουν με πλοία στην ενδοχώρα και από εκει να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Σε έλεγχο που έγινε κατά την αποβίβαση επιβατών από επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο, εντοπίστηκε ο 35χρονος να κατέχει επιμελώς κρυμμένα μέσα στα ρούχα του συνολικά 24 διαβατήρια τρίτων προσώπων και 11 ακτοπλοϊκά εισιτήρια τρίτων προσώπων, με σκοπό τη διάθεσή τους σε άλλα πρόσωπα έναντι χρηματικής αμοιβής.
Στη συνέχεια, σε προκαθορισμένο ραντεβού σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Μυτιλήνης, προσήλθαν ο 27χρονος και ο 31χρονος, ο οποίος παρέλαβε  τα διαβατήρια. Ακολούθησε η σύλληψη τους.
Από τη λιμενική αρχή του νησιού που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα διαβατήρια ακτοπλοϊκά εισιτήρια, το χρηματικό ποσό των εκατόν εβδομήντα πέντε ευρώ 175 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Δείτε τα ευρήματα που κατασχέθηκαν

Οκτώ συλλήψεις και στην Πάτρα

Στη σύλληψη έξι αλλοδαπών και δύο Ελλήνων που θα τους βοηθούσαν να φύγουν στην Ιταλία με ακτοπλοϊκά πλοία, συνελήφθησαν την Πέμπτη από λιμενικούς στην Πάτρα.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης. Σε έλεγχο που έγινε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα πριν τον απόπλου ακτοπλοϊκού πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε 27χρονη αλλοδαπή να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας, επιδεικνύοντας ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με την άμεση συνέργεια ενός 42χρονου αλλοδαπού και δύο Ελλήνων 34 και 48 χρονών οι οποίοι την συνόδευαν και θα ταξίδευαν μαζί της. Για τον 48χρονο υπήρχε και καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Επίσης, λιμενικοί συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, έναν 50χρονο και μια 21χρονη που θα ταξίδευαν με άλλο πλοίο, επιδεικνύοντας πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Το τρίτο περιστατικό συνέβη με φορτηγό που θα ταξίδευε με πλοίο της γραμμής Πάτρας-Ιταλίας. Μια 31χρονη θα ταξίδευε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ως συνεπιβάτης νταλίκας που οδηγούσε ένας 44χρονος αλλοδαπός. Και οι δύο συνελήφθησαν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά