Logo

Επιχείρηση-"σκούπα" σε καταυλισμούς Ρομά στο Ηράκλειο



 
 

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε καταυλισμούς Ρομά στο Ηράκλειο, με πολλές προσαγωγές και μία σύλληψη, ενώ εξιχνιάστηκαν περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων.

Οι αστυνομικοί έκαναν "έφοδο" στον καταυλισμό στα Δύο Αοράκια και στις εγκαταστάσεις του πρώην Ξενία στον Καρτερό.

Συνολικά 20 άτομα, 12 άνδρες και 8 γυναίκες προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου. Μία από τις προσαγωγές μετατράπηκε σε σύλληψη λόγω οπλοκατοχής.

Από την προανάκριση προέκυψε, εξάλλου, πως τέσσερις από τους προσαχθέντες, τρεις γυναίκες και ένας ανήλικος, εμπλέκονται σε δύο διαρρήξεις που διαπράχθηκαν από σπίτια στις 8 και 10 Φεβρουαρίου, αφαιρώντας χρήματα και προσωπικά αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 2.000 ευρώ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος τους.

Επίσης, ταυτοποιήθηκαν πέντε Ρομά που είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Συνολικά 14 κλοπές και διαρρήξεις είχαν πραγματοποιήσει στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβριο του 2019. Οι δράστες είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι ενός από τους πέντε δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια. Ο 47χρονος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά