Logo

Συνελήφθησαν διακινητές μεταναστών σε Θράκη και Θεσσαλονίκη [φωτο]



 
 

Πέντε διακινητές που μετέφεραν με οχήματα 39 μετανάστες από τα σύνορα στην ενδοχώρα, συνελήφθησαν σε μπλόκα της Αστυνομίας στη Ξάνθη, την Ορεστιάδα και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ σε μία περίπτωση κατά τη διάρκεια της καταδίωξης αυτοκίνητο διακινητή συγκρούστηκε με περιπολικό.

Χθες, Παρασκευή, συνελήφθησαν στους νομούς Ξάνθης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Ορεστιάδας, δύο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 27 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις 14 μη νόμιμους μετανάστες.

Σε μπλόκο στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης σταμάτησαν τον 21χρονο οδηγό αυτοκινήτου. Αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη του από τους αστυνομικούς. Τελικά, στο ύψος του οικισμού Βαφέικων Ξάνθης το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός συνελήφθη. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ μετανάστες.

Σύγκρουση αυτοκινήτου με μετανάστες με περιπολικό

Στη δεύτερη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό του Έβρου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 27χρονο οδηγό αυτοκινήτου. Και αυτός δεν σταμάτησε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Στον οικισμό Άβαντα, ο 27χρονος στην προσπάθειά του να διαφύγει πραγματοποίησε ελιγμό με το όχημα που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με περιπολικό, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του οχήματος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι μετανάστες.

Και οι δύο διακινητές στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης. Τα αυτοκίνητα με τα οποία μετέφεραν τους μετανάστες, κατασχέθηκαν.

Δείτε τα αυτοκίνητα μεταφοράς των μεταναστών

Μπλόκα και στη Θεσσαλονίκη

Εξάλλου, σε δύο μπλόκα συνελήφθησαν τρεις μεταφορείς 25 μεταναστών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, τρία άτομα που ενέχονται σε δύο περιπτώσεις μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών.

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν το πρωί της Παρασκευής αυτοκίνητο με μεγάλο αριθμό ατόμων που οδηγούσε ένας 27χρονος αλλοδαπός, να κινείται στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Ασπροβάλτας.

Μπροστά από το αυτοκίνητο, προπορευόταν άλλο όχημα με οδηγό 33χρονο επίσης αλλοδαπό, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον ρόλο του προπομπού έτσι ώστε να ελέγχει, αν στην διαδρομή που ακολουθούσαν, υπάρχει αστυνομική παρουσία και να ενημερώνει τον άλλο οδηγό.

Τα δύο αυτοκίνητα πήγαν σε αγροτική περιοχή του Δήμου Λαγκαδά, όπου αποβιβάστηκαν από το όχημα του 27χρονου συνολικά 11 αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Στη συνέχεια ο 27χρονος αφού άλλαξε πινακίδες κυκλοφορίας στο όχημά του με τον 33χρονο να εποπτεύει την περιοχή, αποχώρησαν για την πόλη της Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν.

Το δεύτερο περιστατικό διακίνησης μεταναστών σημειώθηκε στην περιφερειακή οδό Αθηνών –Θεσσαλονίκης, με τη σύλληψη 45χρονου αλλοδαπού ο οποίος σε προγενέστερο χρόνο είχε αποβιβάσει από το αυτοκίνητο του σε αγροτική περιοχή της Επαρχιακής Οδού Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείο, 14 αλλοδαπούς οι οποίοι στο σύνολό τους δεν έφεραν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα.

Κατά την ακινητοποίηση του ο 45χρονος προέβαλε σθεναρή αντίσταση στους αστυνομικούς προκειμένου να εμποδίσει τη σύλληψή του.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά