Logo

Αστυνομική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου βρέφους από τη Συρία - Φέρει σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης [φωτο]



 
 

Οι γονείς ενός βρέφους από τη Συρία, που διακομίστηκε με εγκεφαλίτιδα το πρωί της Κυριακής στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και φέρει σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια Αττικής.

Οι γονείς και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους ανακρίνονται στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργείται, υπό την εποπτεία εισαγγελέα Ανηλίκων, για τις συνθήκες θανάτου του βρέφους. 

Για την υπόθεση η ΕΛ.ΑΣ έχει εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: 

"Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής διενεργείται προανάκριση σχετικά με τις συνθήκες θανάτου βρέφους 11 μηνών από τη Συρία, το οποίο διακομίστηκε με εγκεφαλίτιδα σήμερα το πρωί από τον πατέρα του στο Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή φέρει επιπλέον και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχουν προσαχθεί οι γονείς του υπήκοοι Συρίας, που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα.

Η προανάκριση εποπτεύεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων".

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Σύμφωνα με το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο  άσφυγμο και απνοϊκό και έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης που δεν απέδωσαν.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

"Στις 16.02.2020 και ώρα 09.55 διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΓΝΠΑ "Π. & Α. Κυριακού" βρέφος θήλυ ηλικίας 11 μηνών, άσφυγμο και απνοϊκό. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και εκλήθη ιατροδικαστής".

Τι εξετάζει η Ασφάλεια - Η δεύτερη πιθανή εξήγηση για τα σημάδια 

Γιατροί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι αλλοιώσεις που εντοπίστηκαν στο σώμα του βρέφους να οφείλονται στην εγκεφαλίτιδα ή στη μικροκεφαλία από την οποία έπασχε. 

Για το λόγο αυτό αξιωματικοί της Ασφάλειας εξετάζουν και αυτή την εκδοχή. 

Όπως μετέδωσε το  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το  μόλις 11 μηνών κοριτσάκι μεαφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού από τον πατέρα του. 

Το μωρό, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των γιατρών έπασχε, εκτός από εγκεφαλίτιδα και από μικροκεφαλία, δηλαδή μεγάλωνε ο εγκέφαλός του, αλλά όχι το κρανίο.  

Γιατρός του Παίδων καταθέτοντας στην αστυνομία είπε πως είδε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης, ωστόσο, υποστήριξε παρόμοιες αλλοιώσεις στο σώμα ασθενών προκαλεί και η μικροκεφαλία από την οποία έπασχε το μωρό. 

Απαντήσεις τόσο για τα ακριβή αίτια θανάτου του μωρού όσο και για το κρύβεται πίσω από τα σημάδια στο σώμα του αναμένεται να δώσει η νεκροτομή. 

Από ιατροδικαστή θα εξεταστούν τα παιδιά και των δύο οικογενειών 

Στο μεταξύ, στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού μεταφέρθηκαν απόψε και θα παραμείνουν για φύλαξη μέχρι αύριο Δευτέρα, οπότε θα μεταβούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία για να εξεταστούν, τα παιδιά των δύο οικογενειών που διαμένουν στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου. Πρόκειται για τρία παιδιά, το διδυμάκι του νεκρού βρέφους, και το μεγάλο παιδί της οικογένειας, ηλικίας 2,5 ετών και άλλο ένα παιδάκι 2,5 ετών της άλλης οικογένειας που φιλοξενείται στο ίδιο διαμέρισμα. 

Τα τρία παιδιά θα υποβληθούν σε εξέταση από ιατροδικαστή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρουν και αυτά ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης.

Όπως έγινε γνωστό, το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας στο οποίο έχουν προσαχθεί τα δύο ζευγάρια ανέκρινε πρώτα τις γυναίκες των Σύρων και μετά τους δύο άνδρες.

Δείτε εικόνες από το διαμέρισμα στο οποίο διαμένει η οικογένεια των Σύρων

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-2-2020 από directNEWS.gr  


Τελευταία Αστυνομικά