Logo

42χρονος ληστής έστηνε καρτέρι σε ηλικιωμένες σε λαϊκές αγορές ή εκκλησίες



 
 

Ένας 42χρονος Ρουμάνος που έστηνε καρτέρι σε ηλικιωμένες που πήγαιναν σε λαϊκές αγορές, συνελήφθη από την Αστυνομία.

Η δράση του τερματίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ότον αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τον είδαν να κινείται ύποπτα στην περιοχή των Πατησίων, κοντά σε λαϊκή αγορά που εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη.

Ο 42χρονος παρατηρούσε και παρακολουθούσε διερχόμενους πολίτες.
Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα για να τον ελέγξουν. Όμως αυτός προσπάθησε να διαφύγει, αλλά μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε και προσήχθη στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 42χρονος, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, από τον Ιούνιο του 2019 διέπραττε ληστείες, με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών.

Ειδικότερα, εντόπιζαν ηλικιωμένες γυναίκες, είτε μετά την αποβίβασή τους από συρμούς του ηλεκτρικού, είτε μετά την αποχώρησή τους από εκκλησίες ή λαϊκές αγορές και τις ακολουθούσαν κατά την επιστροφή στις οικίες τους.

Όταν τα θύματά τους ξεκλείδωναν την πόρτα στην είσοδο της πολυκατοικίας, τότε ο ένας ή και οι δύο δράστες, τις ακινητοποιούσαν. Χτυπούσαν τις ηλικιωμένες με κλωτσιές και γροθιές. Στη συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή από τα ανήμπορα να αντιδράσουν θύματα τους.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στις περιοχές των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα και του Νέου Ηρακλείου.

Και στις τέσσερις ληστείες είχαν χτυπήσει τα θύματά τους, προκαλώντας τους κατάγματα και κακώσεις.

Επίσης, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο 42χρονος είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν δύο φορές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική και έχει εκτίσει ποινή πολυετούς φυλάκισης.

Ο 42χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση.

Από την Αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά