Logo

Συνελήφθησαν τρεις ληστές-"μαϊμού" αστυνομικοί



 
 

Ληστείες και κλοπές σε βάρος αλλοδαπών, έκαναν τα μέλη σπείρας που εμφανίζονταν ως αστυνομικοί σε διάφορες περιοχές της δυτικής Αττικής.

Οι "μαϊμού" αστυνομικοί είχαν διαπράξει τέσσερις ληστείες και 20 κλοπές από το Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και πριν από λίγες ημέρες.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής έφτασαν στα ίχνη τους στο Καματερό και τα Άνω Λιόσια συλλαμβάνοντας τρία μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 50 και 28 ετών και μια 29χρονη γυναίκα, μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχα συστήσει συμμορία από το Σεπτέμβριο του έτους 2019 και δραστηριοποιούνταν στις περιοχές της Φυλής, Ζεφυρίου, Ίλιου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρων και Αχαρνών.

Τα μέλη της σπείρας που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, προσέγγιζαν ανυποψίαστους πεζούς αλλοδαπούς και προσποιούμενοι του αστυνομικούς, τους αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και έγγραφα.

Σε κάποιες περιπτώσεις πήγαιναν στα σπίτια των αλλοδαπών, όπου με το πρόσχημα της κατ΄οίκον έρευνας αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και έγγραφα παραμονής των παθόντων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις εξαναγκάζαν τα θύματα τους να τους παραδώσουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα, χρησιμοποιούσαν, απειλή και χρήση σωματικής ή ψυχολογικής βίας.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο, μικροποσότητα κάνναβης, κινητό τηλέφωνο και κάρτα sim .

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις ληστείες και 20 κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, διακεκριμένων κλοπών, αντιποίηση, απάτη, παράνομη βία και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε σε Ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται για τον εντοπισμό του συνεργού τους αλλά για τη διερεύνηση τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-3-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά