Logo

Επεισοδιακή καταδίωξη ληστών με μάσκες Casa de Papel - Τραυματίστηκε αστυνομικός [φωτο]



 
 

Πενταμελής σπείρα που διέπραττε κλοπές σε μονοκατοικίες στο Αγρίνιο φορώντας αποκριάτικες μάσκες του Νταλί, όπως οι πρωταγωνιστές της "Τέλειας ληστείας" της σειράς Casa De Papel, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία, μετά από άγρια καταδίωξη στην Πάτρα.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου συνέλαβαν τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στην Πάτρα και στον Άγιο Βασίλειο Πατρών, τέσσερις άνδρες ηλικίας 21,26,30 και 46 ετών και μια 23χρονη ημεδαπή συνεργός τους. Παράλληλα, αναζητείται ένας 25χρονος συνεργός τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Η σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε μετά από καταδίωξη που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρίνιου και της ΟΠΚΕ Αγρινίου, με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, της ΟΠΚΕ Πατρών και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας.

Η αρχή του τέλους για τη σπείρα έγινε το βράδυ της Κυριακής στην Παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου Αγρινίου, στο ύψος της Γαβρολίμνης, όπου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της ΟΠΚΕ Αγρινίου, αξιοποιώντας στοιχεία που συγκέντρωσαν, επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις από τους δράστες (ο 21χρονος, ο 30χρονος και ο 46χρονος).

Προσέκρουσαν σε περιπολικό όχημα - Τραυματίστηκε αστυνομικός

Οι δράστες δεν σταμάτησαν και ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την Πάτρα, όπου οι δράστες εμβόλισαν περιπολικό της Άμεσης Δράσης Πατρών και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό.

Στον τόπο της σύγκρουσης ο 30χρονος δράστης. Μετά από λίγες ώρες ο 26χρονος και η 23χρονη, μετέβησαν με ιδιωτικής χρήσης φορτηγό, στον Άγιο Βασίλειο Πατρών, στο ύψος των διοδίων της Εθνικής Οδού Πατρών – Αθηνών, για να παραλάβουν τον 21χρονο και τον 46χρονο που είχαν διαφύγει προσωρινά της σύλληψης, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι τέσσερις δράστες.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε, ότι οι τέσσερις συλληφθέντες άνδρες και ο συνεργός τους, που αναζητείται, είχαν διαπράξει από τις 19-12-2019 μέχρι και τις 29-2-2020, στο Αγρίνιο, εννέα κλοπές σε μονοκατοικίες, από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα και χρήματα, συνολικής αξίας 46.500 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους δράστες βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν:

    1.990 ευρώ,
    6.604 δολλάρια Η.Π.Α.,
    κοσμήματα και ρολόγια,
    φορητό ασύρματο, συγχρονισμένο στην συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας,
    ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και
    τρεις αποκριάτικες μάσκες.

Δείτε κάποια από τα κλοπιμαία

Ανάμεσα στα όσα είχαν βρεθεί στην κατοχή τους είναι και μάσκες του Νταλί που φορούσαν οι πρωταγωνιστές στη σειρά Casa de Papel που έχει μεταφραστεί στα ελληνικά ως η ...τέλεια ληστεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και σε συνέργεια, της απείθειας, της αντίστασης, της νομοθεσίας περί βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, της παράνομης κατοχής ασυρμάτου, της παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, της πρόκλησης σωματικής βλάβης και της υπόθαλψης εγκληματία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-3-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά