Logo

Δημοτικός υπάλληλος ο "Τζόκερ" ληστής ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη [φωτο]



 
 

Δημοτικός υπάλληλος είναι ο ένας από τους δύο ληστές που είχαν διαρρήξει με τη μέθοδο της ανατίναξης δύο ΑΤΜ στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 41χρονο υπάλληλο σε δήμο της Θεσσαλονίκης και συνομήλικο συνεργό του οποίοι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω, όταν αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα από μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών που αν ανατίναξαν.

Οι δύο ληστές φορούσαν ολόσωμες λευκές φόρμες και αποκριάτικες μάσκες του κινηματογραφικού ήρωα "Τζόκερ", όταν πήγαν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής με Ι.Χ. αυτοκίνητο σε ΑΤΜ που είναι εγκατεστημένο στην πρόσοψη κοινοτικού κτιρίου του Δρυμού, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Με τη μέθοδο της διοχέτευσης αερίου (Plofkraak) προκάλεσαν έκρηξη στο μηχάνημα. Όμως δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν τις κασετίνες με τα χρήματα, καθώς έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς που τους συνέλαβαν επ' αυτοφώρω.

Από την προανάκριση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε πως είχαν πραγματοποιήσει και δεύτερη κλοπή σε ΑΤΜ με την ίδια μέθοδο, στις 8 Φεβρουαρίου, σε μηχάνημα ανάληψης χρημάτων στην Λητή. Τότε είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν τα χρήματα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης για να απολογήθούν. Στις απολογίες τους εμφανίστηκαν μετανιωμένοι για τις πράξεις τους.

Όμως δεν έπεισαν Ανακρίτρια και Εισαγγελέα που αποφάσισαν την προφυλάκιση τους.

Δείτε τις αποκριάτικες στολές και μάσκες και τα εργαλεία για την ανατίναξη των ΑΤΜ που χρησιμοποίησαν

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά