Logo

ΕΛ.ΑΣ.: Απατεώνες εμφανίζονται σε σπίτια δήθεν για τον κοροναϊό



 
 

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Ελληνική Αστυνομία με αφορμή κρούσματα απατεώνων που εμφανίζονται σε σπίτια ως δήθεν στέλεχη του Εθνικού Οργανισμου Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που ενημερώνουν για τον κοροναϊό.

Οι απατεώνες ισχυρίζονται πως είναι στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ. ή του Υπουργείου Υγείας, που ενημερώνουν για τον κορωνοΐό ή διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια.

Με τον τρόπο αυτό κάποιοι ένοικοι τους ανοίγουν τις εξόπορτες πολυκατοικιών, με αποτέλεσμα να αποκτούν πρόσβαση στα διαμερίσματα για τυχόν ληστείες ή διαρρήξεις.

Για το λόγο αυτό η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως το Υπουργείο Υγείας ή ο ΕΟΔΥ δεν στέλνει κλιμάκια σε σπίτια.

Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με την Αστυνομία και την Άμεση Δράση στο 100, όταν εμφανίζονται οι "μαϊμού" υπάλληλοι του ΕΟΔΥ ή του Υπουργείου Υγείας που δήθεν ενημερώνουν για τον κοροναϊό.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

"Με αφορμή καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, άτομα εμφανίζονται σε οικίες επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ. ή του Υπουργείου Υγείας, που ενημερώνουν για τον κορωνοΐό ή διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, διευκρινίζεται ότι, κατόπιν πληροφόρησης από το Υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχουν κλιμάκια Υπηρεσιών του ή του Ε.Ο.Δ.Υ. που επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις.

Πρόκειται προφανώς για απόπειρα εξαπάτησης και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100)".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά