Logo

Αλεξανδρούπολη: Απάτη σε βάρος τριών επιχειρηματιών για δήθεν δωρεά στο Στρατό



 
 

Θύματα απάτης έπεσαν τρεις επιχειρηματίες στην Αλεξανδρούπολη οι οποίοι έδωσαν πάνω από 20.000 ευρώ σε απατεώνα για δήθεν δώρα στο Στρατό.

Ο απατεώνας που διαφεύγει τη σύλληψη, εκμεταλλεύτηκε την ευαισθητοποίηση του κόσμου και τη στήριξη των ελληνικών δυνάμεων που είναι σε επιφυλακή στα ελληνοτουρκικά σύνορα λόγω των αλλεπάλληλων προσπαθειών χιλιάδων μεταναστών να περάσουν στην ελληνική επικράτεια.

Ο άγνωστος κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να εξαπατήσει τρεις επιχειρηματίες επιχειρηματίες στην Αλεξανδρούπολη.

Προσποιούμενος γιατρό της πόλης και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα αγοράς προϊόντων (καύσιμα και στρατιωτικά είδη) για υποτιθέμενη δωρεά στο στρατό, επικοινώνησε την περασμένη Δευτέρα τηλεφωνικά με τρεις ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Κατά τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες, ο δράστης προφασίστηκε ότι κατέθεσε εκ παραδρομής πολύ μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από αυτό που απαιτούνταν για την αγορά των προϊόντων, αποστέλλοντας ταυτόχρονα στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, ανάλογες πλαστές αποδείξεις τραπεζικών καταθέσεων.

Παράλληλα, τους ζήτησε να του επιστρέψουν τις υποτιθέμενες χρηματικές διαφορές με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Με τον τρόπο αυτό ο "γιατρός" κατάφερε να αποσπάσει από τους τρεις επιχειρηματίες συνολικά το χρηματικό ποσό των 20.920 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό του απατεώνα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά