Logo

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Σεπόλια και Εξάρχεια - ΕΛ.ΑΣ: Εντοπίστηκαν τούνελ και αντιαρματικά [βίντεο+φωτο]



 
 

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πραγματοποιεί από το πρωί της Πέμπτης μεγάλη επιχείρηση στα Σεπόλια και στα Εξάρχεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση αφορά υπόθεση διεθνούς κυκλώματος τρομοκρατίας σχετικού με οργανώσεις Κούρδων. 

Έως τώρα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν γίνει 26 προσαγωγές Κούρδων. 

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι η οδός Αυλώνος στα Σεπόλια είναι αποκλεισμένη. Μάλιστα, από κτήριο επί της οδού Αυλώνος προσήχθησαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εννέα άτομα. Άλλα 17 προσήχθησαν από άλλα σημεία  στον περίγυρο του κτηρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση έχει να κάνει με την οργάνωση DHKP-C που ενέχεται σε διάφορες ενέργειες στην Τουρκία

Η επιχείρηση, ειδικότερα,  πραγματοποιείται από το Τμήμα Διεθνούς Τρομοκρατίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, δεν αφορά σε εγχώρια τρομοκρατία και είναι σε εξέλιξη σε σπίτι στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια και σε γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για Τούρκους Πολιτικούς Κρατούμενους στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια.

Συνελήφθη 60χρονος Τούρκος που μετέφερε όπλα στην Χίο

Ένας 60χρονος Τούρκος, γνωστός με το προσωνύμιο «Κώστας», συγκαταλέγεται μεταξύ των συλληφθέντων της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής στα Σεπόλια.

Πρόκειται για έναν από τους πρωταγωνιστές της απόπειρας μεταφοράς όπλων και εκρηκτικών με ταχύπλοο από την Ελλάδα στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2013. Είχε συλληφθεί μαζί με δύο ακόμα ομοεθνείς του στο λιμάνι της Χίου κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C.

Τότε, είχαν προμηθευτεί τα όπλα από την ηπειρωτική Ελλάδα και είχαν προσπαθήσει να τα μεταφέρουν με ταχύπλοο στην Τουρκία. To Εφετείο της Μυτιλήνης του είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 6 ετών και στους  δύο βασικούς συγκατηγορούμενούς του ποινή φυλάκισης 7 ετών αντίστοιχα.

Η σημερινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και ο εντοπισμός όπλων και πυρομαχικών, μεταξύ των οποίων και δύο αντιαρματικά τύπου Low, σε τούνελ στα Σεπόλια, ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης μυστικής παρακολούθησης του 60χρονου Τούρκου. 

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση για την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην οποία αναφέρονται τα εξής: 

"Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), ύστερα και από συνεργασία με την Ε.Υ.Π. (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών).

 Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στα Σεπόλια και στην οδό Τζαβέλα 3 στα Εξάρχεια.

 Έχουν γίνει μέχρι τώρα προσαγωγές περισσότερων των (20) αλλοδαπών.

 Έχει αποκαλυφθεί τούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά.

 Μετά το τέλος της επιχείρησης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση".

Ψιλά γράμματα για τον κ. Χρυσοχοϊδη

Η δικηγόρος, Αλέκα Ζορμπαλά, σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook  αναφερόμενη στην εν λόγω επιχείρηση, υποστηρίζει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν και εισέβαλλαν στα νόμιμα γραφεία της  Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Κούρδους και Τούρκους αγωνιστές του Λαικού Μετώπου 

Διαβάστε τη γράφει στην ανάρτησή της η κ. Ζορμπαλά

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά