Logo

"Καμπάνα" 150 ευρώ σε 766 παραβάτες - 11.000 τηλεφωνήματα στο "100" για διευκρινίσεις [ηχητικό]



 
 

Συνολικά  766 πρόστιμα έχουν επιβληθεί σε όλη την Ελλάδα από  τις 0:60 το πρωί της Δευτέρας, έως την Τρίτη στις 15:00 για παραβίαση του μέτρου του περιορισμού της κυκλοφορίας για την αποτροπή εξάπλωσης του κοροναϊού, οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Στους παραβάτες επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ. 

Οι περιοχές στις οποίες βεβαιώθηκαν παραβάσεις είναι οι εξής: 

* 234 στην Αττική, 94 στα Ιόνια Νησιά, 89 στη Δυτική Ελλάδα, 70 στην Πελοπόννησο, 58 στη Στερεά Ελλάδα, 45 στο Νότιο Αιγαίο, 44 στην Κρήτη, 33 στη Θεσσαλία, 29 στη Θεσσαλονίκη, 25 στην Κεντρική Μακεδονία, 19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 11 στην Ήπειρο, 9 στο Βόρειο Αιγαίο και 6 στη Δυτική Μακεδονία.

Η ΕΛ.ΑΣ σημειώνει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Οι παραβάτες και τα drone

Σε μία περίπτωση πολίτης βρέθηκε στην άλλη άκρη του νησιού από το σημείο όπου φαινόταν στο έντυπο που είχε συμπληρώσει.

Άλλος προσπάθησε να στείλει άρον άρον μήνυμα στο 13033 με το κινητό του τηλέφωνο, όταν τον είχαν ήδη σταματήσει για έλεγχοι οι αστυνομικοί...

Η Αστυνομία χρησιμοποιεί ελικόπτερα και drone πάνω από παιδικές χαρές και πάρκα, για να διαπιστώσουν αν τηρείται το μέτρο απαγόρευσης των συναθροίσεων.

Σύμφωνα με πηγές από την Ελληνική Αστυνομία, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει εναρμονιστεί με το μέτρο σε ποσοστό 99,8%.

Υπενθυμίζεται πως κατά το πρώτο 24ωρο οι έλεγχοι είχαν ενημερωτικό χαρακτήρα, ενώ όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της ΕΛ.ΑΣ. οι έλεγχοι από σήμερα «θα εντατικοποιηθούν και σε περίπτωση που διαπιστώνεται παράβαση, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις».

Ηλικιωμένοι τηλεφωνούν στο "100" για διευκρινίσεις

Μεγάλη δυσκολία να εναρμονιστούν στην απαγόρευση κυκλοφορίας, έχουν οι ηλικιωμένοι οι οποίοι δεν διαθέτουν κινητό τηλέφωνο ή ηλεκτρονικό υπολογιστή για να δουν πως συμπληρώνουν το έντυπο μετακινήσεων. Μάλιστα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε διάστημα 8 ωρών το «100» δέχθηκε 11.000 τηλεφωνήματα που ζητούσαν διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας και την εφαρμογή της καραντίνας.

Σήμερα, Τρίτη, η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό μήνυμα για τις άσκοπες μετακινήσεις που μεταδίδεται από τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το ηχητικό μήνυμα είναι σε δέκα γλώσσες, στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά, Ουρντού, Χίντι, Παντζάμπι, Παστού, Φαρσί και Νταρί.

Ακούστε το ηχητικό μήνυμα

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά