Logo

Οι πολίτες μένουν σπίτι και σπείρα "ρήμαζε" οχήματα σε Εύβοια και Βοιωτία [φωτο]



 
 

Μια σπείρα που εν μέσω του περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, είχε βάλει στο στόχαστρο σταθμευμένα οχήματα σε περιοχές στην Εύβοια και τη Βοιωτία, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Πρόκειται για τριμελή σπείρα που είχε διαπράξει 20 κλοπες και τρεις απόπειρες κλοπών από οχήματα, μία κλοπή από πρατήριο υγρών καυσίμων και μία απόπειρα κλοπής από σπίτι. Επίσης, συνελήφθη ημεδαπή, ως συναυτουργός στην τέλεση μίας από τις κλοπές.
Η λεία που αποκόμισαν από τις διαρρήξεις ήταν χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 6.800 ευρώ.

Η δράση τους τερματίστηκε προχθές, Τρίτη, όταν αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις άνδρες και τη γυναίκα να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο σε περιοχή της Θήβας και ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση με όχημα άνω των δύο ατόμων...

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο. Όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν και ανέπτυξαν ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη.

Στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα που επέβαιναν και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί.

Τελικά εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς σε περιοχή της Ριτσώνας.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε πως τα τρία μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από 15-11-2019, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα για τη διάπραξη κλοπών, κυρίως από οχήματα.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, προσέγγιζαν οχήματα που είχαν νωρίτερα διαπιστώσει ότι δεν βρίσκονταν υπό την εποπτεία των ιδιοκτητών τους.

Στη συνέχεια έσπαζαν τζάμια των οχημάτων και αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Από την προανάκριση προέκυψε πως ενέχονται σε 10 κλοπές από οχήματα σε περιοχές της Χαλκίδας και της Ριτσώνας Ευβοίας, καθώς και 10 κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπών από οχήματα, μια κλοπή από πρατήριο υγρών καυσίμων και μια απόπειρα λοπής από σπίτι σε περιοχές της Θήβας και του Σχηματαρίου Βοιωτίας.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της συλληφθείσας ημεδαπής και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις των οχημάτων.

Επίσης διαπιστώθηκε πως σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσε Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με ποινή φυλάκισης 4 μηνών για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στη κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δισκίο φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά του οποίου απαιτείται ιατρική συνταγή, ενώ επιπλέον οδηγούσε το αυτοκίνητο, στερούμενος σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-3-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά