Logo

Συλλήψεις διαρρηκτών για κλοπές σε 36 σπίτια στη βορειοανατολική Αττική [φωτο]



 
 

Πέντε αλλοδαποί που συμμετείχαν σε δύο συμμορίες διαρρηκτών σπιτιών, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής.

Αστυνομικοί τους συνέλαβαν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής 22 Μαρτίου μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ενώ έκτο μέλος είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακή.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, αποκαλύφθηκε ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου, διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε σπίτια σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και γειτονικών Νομών.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν "επιχειρησιακά" αυτοκίνητα, τα οποία φρόντιζαν να αλλάζουν συχνά, για την αποφυγή εντοπισμού τους.
Κινούνταν βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες. Εντόπιζαν και στη συνέχεια εισέρχονταν σε σπίτια, παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα, τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας.
Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων χρησιμοποιούσαν γάντια.

Στις περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί, δεν δίσταζαν να ασκήσουν βία σε βάρος των ενοίκων, προκειμένου να αφαιρέσουν τα κλοπιμαία και να εξαφανιστούν.

Μετά από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα, ρολόγια, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και τα τρία "επιχειρησιακά" τους αυτοκίνητα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 33 περιπτώσεις κλοπών και τριών ληστειών από σπίτια.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Δείτε κάποια από τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή τους

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-3-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά