Logo

Ιδιοκτήτης eshop κινητών και τάμπλετ εξαπάτησε πελάτες



 
 

Απάτη μέσω διαδικτύου είχε στήσει ένας 45χρονος ιδιοκτήτης ηλεκτρονικού καταστήματος κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ ο οποίος εξαπάτησε 27 πελάτες που έκαναν το λάθος να προπληρώσουν προϊόντα που δεν παρέλαβαν ποτέ.

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έφτασαν στα ίχνη του 45χρονου μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες πελατών του ηλεκτρονικού του καταστήματος.

Όπως διαπιστώθηκε, από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2019, σε ιστοσελίδα ηλεκτρονικού του καταστήματος, είχε αναρτήσει αγγελίες πώλησης συσκευών κινητής τηλεφωνίας και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών τύπου tablet σε χαμηλές τιμές. Οι υποψήφιοι αγοραστές προπλήρωναν τα προϊόντα είτε με χρήση πιστωτικών/χρεωστικών καρτών, είτε με χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο την εταιρεία του. Όμως δεν παρέλαβαν ποτέ τις ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν παραγγείλει.

Σε διάστημα ενός μήνα, ο δράστης κατάφερε να αποσπάσει το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.019,09 ευρώ από είκοσι επτά 27 άτομα που εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-3-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά