Logo

Συνελήφθη ο "αναρχικός πρόσφυγας" που προέτρεπε να ανοίξουν τα σύνορα στον Έβρο με ...σφαίρες



 
 

Ο αυτοαποκαλούμενος Ιρανός "αναρχικός πρόσφυγας" που καλούσε να ανοίξουν με ...σφαίρες οι δρόμοι στους μετανάστες στον Έβρο, συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική.

Ο 23χρονος Ιρανός συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Βικτωρίας με βάση τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τον αναζήτησαν μετά τις αναρτήσεις του στα social media και ιστοσελίδες, καλώντας το αναρχικό κίνημα να οπλίσει τους μετανάστες στον Εβρο γιατί «οι σφαίρες είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους μετανάστες».

Ο αυτοαποκαλούμενος «αναρχικός πρόσφυγας» είχε εισέλθει στη χώρα μας στις 4 Μαΐου 2017 και είχε λάβει άσυλο ως πολιτικός πρόσφυγας μετά από αίτημά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιρανός κυκλοφορούσε μεταξύ Εξαρχείων και Κυψέλης και είχε επαφές με οργανωμένες καταλήψεις κτιρίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Μάλιστα φέρεται να ήταν στενή επαφή καταζητούμενου μέλους της Επανασταστικής Αυτοάμυνας.

Επίσης, είχε απασχολήσει στο παρελθόν και τις λιμενικές αρχές. Στις 20 Ιανουαρίου 2018, ο Ιρανός συνελήφθη από λιμενικούς στο λιμάνι της Πάτρας, καθώς επιχείρησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με πλαστό διαβατήριο.

Διώξεις για υποκίνηση σε αξιόποινες πράξεις

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 187Α άρθρο 6, του νέου ποινικού κώδικα, το οποίο αφορά σε υποκίνηση για τέλεση αξιόποινων πράξεων που μπορεί να πλήξουν θεμελιώδεις δομές του κράτους.

Ο εισαγγελέας παρέπεμψε τον 23χρονο Ιρανό πολιτικό πρόσφυγα να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά