Logo

Χανιά: "Μπλόκο" σε πιστούς που ήθελαν να μεταλάβουν - 1.224 πρόστιμα και πέντε συλλήψεις την Κυριακή



 
 

"Μπλόκο" σε πιστούς που ήθελαν να μεταλάβουν σε εκκλησία στα Χανιά, έστησαν χθες, Κυριακή, αστυνομικοί, ενώ σε όλη την χώρα επιβλήθηκαν 1.224 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις και πέντε καταστηματάρχες συνελήφθησαν γιατί παραβίασαν την απαγόρευση λειτουργίας των επιχειρήσεων τους.

Μετά το ...αντάρτικο παπά στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα ο οποίος κάλεσε το  πρωί της Κυριακής τους πιστούς να κοινωνήσουν και να λάβουν αντίδωρο, το ίδιο φαίνεται πως σκέφτηκε και άλλος ιερέας στα Χανιά.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το zarpanews.gr, αστυνομικοί οι οποίοι κλήθηκαν να ελέγξουν την τήρηση της απαγόρευσης εκκλησιασμού για το κοινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Παχιανά, διαπίστωσαν ότι πιστοί είχαν εισέλθει μέσα στην εκκλησία, παρότι η λειτουργία τελούνταν κεκλεισμένων των θυρών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν πιστούς και έξω από το ναό, ενώ ετοιμάζονταν να μπουν και τους απομάκρυναν, ελέγχοντας το εάν έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα στοιχεία για κατ΄εξαίρεση μετακίνηση.

1.224 πρόστιμα σε ένα 24ωρο για άσκοπες μετακινήσεις

Οι έλεγχοι συνεχίστηκαν χθες, Κυριακή, σε όλη την χώρα με αστυνομικούς να επιβάλουν συνολικά 1.224 πρόστιμα σε πολίτες για παραβίαση του μέτρου του περιορισμού των μετακινήσεων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Από τις 1.224 παραβάσεις επιβλήθηκαν ανά περιοχή ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ ως εξής:

    456 στην Αττική,
    117 στα Ιόνια Νησιά,
    101 στην Κρήτη,
    101 στη Δυτική Ελλάδα,
     84 στη Θεσσαλονίκη,
     64 στην Κεντρική Μακεδονία,
     61 στην Πελοπόννησο,
     48 στη Θεσσαλία,
     45 στην Ήπειρο,
     45 στο Νότιο Αιγαίο,
     40 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
     31 στο Βόρειο Αιγαίο,
     16 στη Δυτική Μακεδονία και
     15 στη Στερεά Ελλάδα.

Από την ημέρα έναρξης του μέτρου, Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 21.308 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Και πέντε συλλήψεις καταστηματαρχών

Αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε καταστηματάρχες και βεβαίωσαν οκτώ παραβάσεις για παραβίαση της απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Αστυνομίας, από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 359 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 353 άτομα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά